LUUKKU 6: Munatoti
Amerikkalainen klassikko pursuaa kaloreita, sokeria, kermaisuutta
ja mausteisuutta… ja on juuri niin hyvää! Kyllä tätä kerran vuoteen kehtaa
tehdä vaihteluksi glögille ja ai että, miten se lämmittääkään talvi-iltana.
Viime vuonna tein munatotin hyvinkin monimutkaisella reseptillä, tämän vuotinen
syntyy huomattavasti helpommin. Jos et ole vielä kokeillut tätä herkkua, niin
laitappa testiin vaikka Suomen 100-vuotisjuhlapäivän kunniaksi. Itse lähden viettämään sitä Wieniin. Heippa!
Munatoti kahdelle
1 dl mantelimaitoa
0,5 dl kermaa
1 vaniljatanko
1 kanelitanko
0,5 dl sokeria
1 luomu kananmuna
1 dl rommia, brandya tai mantelilikööriä
(tai 0,5 dl mantelilikööriä ja 0,5 dl rommia)
hyppysellinen muskottipähkinää
Kuumenna kattilassa kerma-maito yhdessä kanelitangon ja
paloitellun vaniljatangon kanssa. Vaahdota muna ja sokeri. Poista maustetangot
ja kaada kuuma kerma-maito munavaahdon sekaan kokoajan sekoittaen. Kaada vielä
seos kattilaan ja kuumenna kunnes se sakenee. Vatkaa joukkoon alkoholi. Kaada
tarjolle ja koristele ripauksella jauhettua muskottipähkinää ja vaikka kanelitangolla.
Juoman voi tarjota lämpimänä tai jääkaapissa jäähdytettynä.
Kommentit
Lähetä kommentti