LUUKKU 6: Munatoti

Amerikkalainen klassikko pursuaa kaloreita, sokeria, kermaisuutta ja mausteisuutta… ja on juuri niin hyvää! Kyllä tätä kerran vuoteen kehtaa tehdä vaihteluksi glögille ja ai että, miten se lämmittääkään talvi-iltana. Viime vuonna tein munatotin hyvinkin monimutkaisella reseptillä, tämän vuotinen syntyy huomattavasti helpommin. Jos et ole vielä kokeillut tätä herkkua, niin laitappa testiin vaikka Suomen 100-vuotisjuhlapäivän kunniaksi. Itse lähden viettämään sitä Wieniin. Heippa!

Munatoti kahdelle

1 dl mantelimaitoa
0,5 dl kermaa
1 vaniljatanko
1 kanelitanko
0,5 dl sokeria
1 luomu kananmuna
1 dl rommia, brandya tai mantelilikööriä
(tai 0,5 dl mantelilikööriä ja 0,5 dl rommia)
hyppysellinen muskottipähkinää


Kuumenna kattilassa kerma-maito yhdessä kanelitangon ja paloitellun vaniljatangon kanssa. Vaahdota muna ja sokeri. Poista maustetangot ja kaada kuuma kerma-maito munavaahdon sekaan kokoajan sekoittaen. Kaada vielä seos kattilaan ja kuumenna kunnes se sakenee. Vatkaa joukkoon alkoholi. Kaada tarjolle ja koristele ripauksella jauhettua muskottipähkinää ja vaikka kanelitangolla. Juoman voi tarjota lämpimänä tai jääkaapissa jäähdytettynä. 


Kommentit

Suositut tekstit