LUUKKU 21: Baileys-konvehdit
Jouluksi on kiva väsätä erilaisia itsetehtyjä konvehteja. Kestosuosikkini on Bountypalleroiset, mutta tänä vuonna päätin kokeilla Baileys-konvehteja. Näistä tulikin tosi hyviä, eikä ollenkaan liian makeita. Koristelutaitoja ei edelleenkään juuri löydy eli ei näistä maailman kaunempia ehkä tullut... mutta eihän ne olekkaan menossa lahjaksi (siinä olisi kyllä kiva lahjaidea!) ja maku ratkaisee! Tein lopulta vain puolikkaan satsin ohjeesta, jotta ei jää hukkapaloja muiden jouluherkkujen täyttäessä mahaa.
Baileys-konvehdit
1 dl kermaa
1 dl Baileysia
200g tummaa suklaata
150g maitosuklaata
100g valkosuklaata koristeluun
Kuumenna kerma ja Baileys kattilassa, nosta liedeltä ja lisää rouhittu tumma suklaa. Sekoita tasaiseksi. Laita jääkaappiin jähmettymään yön yli.
Sulata maitosuklaa. Pyörittele Baileys-massasta pieniä palloja ja dippaa ne cocktailtikkujen avulla maitosuklaaseen. Aseta konvehtivuokiin ja koristele nompparelleilla/mantelirouheella tai valkosuklaalla.
Baileys-konvehdit
1 dl kermaa
1 dl Baileysia
200g tummaa suklaata
150g maitosuklaata
100g valkosuklaata koristeluun
Kuumenna kerma ja Baileys kattilassa, nosta liedeltä ja lisää rouhittu tumma suklaa. Sekoita tasaiseksi. Laita jääkaappiin jähmettymään yön yli.
Sulata maitosuklaa. Pyörittele Baileys-massasta pieniä palloja ja dippaa ne cocktailtikkujen avulla maitosuklaaseen. Aseta konvehtivuokiin ja koristele nompparelleilla/mantelirouheella tai valkosuklaalla.
Kommentit
Lähetä kommentti