LUUKKU 13: Lemmikkien joulu

 Joulu on välittämisen ja rakkauden aikaa, joten lemmikkejä ei sovi unohtaa. Muutamaa päivää ennen joulua kasaamme paketit kuusen alle ja jotenkin kummasti koira kyllä aina tietää, mikä on sen paketti. Varovaisesti se käy välillä nuuhkaisemassa ja katselee kaihoisasti kuusen alustaa… kunnes koittaa jouluaamu. Silloin ensimmäisiä aamurutiinejamme aattona on jakaa paketit lemmikeille. Koira saa itse avata pakettinsa ja tekee sen valtavalla riemulla: uusi pehmolelu ja lempiherkkujahan sieltä aina paljastuu. Tällä kertaa vähän enemmänkin, sillä sain valtavan hyvää asiakaspalvelua GoodBoy-koiranherkuilta, harmistuin nimittäin koiran joulukalenterista löytyneistä tyhjistä luukuista ja hyvitykseksi lähetettiin välittömästi laatikollinen herkkuja ja leluja. Kyllä tuli hyvä mieli niin itselle kuin koirallekin.

Innokkaimmat joululahjojen odottajat.
Kiitos GoodBoylle.
Kuin kaksi marjaa.

Nirsot kissamme ovat vähän vaikeampia tapauksia, mutta herkkupatukoilla ja pikku hiirillä heitäkin on muistettu. Tänä vuonna kissoille itseasiassa koitti aikainen joulu, sillä heitä on hemmoteltu uudella valtavalla kiipeilytelineellä ja nerokkaalla uudella vessalla (joka pitää hiekat siististi laatikossa). Ei siis pitäisi heilläkään olla valittamista.

Tottakai lemmikeilläkin on tosiaan joulun odotukseen omat joulukalenterinsa, yhdessä availlaan joka aamu luukkuja. Kissoille nämä kalenterit ei kuitenkaan ole ikinä olleet menestyksiä, heille kun kelpaa vain tietyt herkut, joita ei kalentereista löydy. 

Koira rakastaa kalenteriherkkujaan.
Kissat rakastaa lähinnä ostoskasseja -ja laatikoita.

Olen onnellinen, että olemme saaneet tarjota rakastavan kodin ja mahdollisuuden tulevaisuuteen rescue-lemmikeillemme. Joulun aikaan tapana on muistaa myös niitä kodittomia eläimiä, jotka eivät ole vielä olleet yhtä onnekkaita. Muistamme siis pienellä rahalahjoituksella kodittomia eläimiä, välillä Jokimaan kissataloa, välillä Animaliaa ja välillä ruokarahaa on lähetetty myös Kyproksen kodittomille koirille, josta omakin haukkumme on luoksemme matkustanut. Tänä vuonna adoptoimme jääkarhun. Niin kyllä vain. Kaikki varmaan näkivät (tai ainakin lukivat otsikon) muutama päivä sitten laajasti levinneen järkyttävän videon nääntyvästä jääkarhusta. Ilmastonlämpenemisen vuoksi asiantuntijat ovat arvioineet jääkarhujen kuolevan sukupuuttoon seuraavan sadan vuoden aikana. Polar Bears International taistelee ilmastonmuutosta vastaan ja jääkarhujen pelastamiseksi. Tästä linkistä pääset itsekin symbolisesti adoptoimaan jääkarhun ja tukemaan PBI:n työtä. Adoptiosta saa kunniakirjan ja lisäksi voi halutessaan adoptoida vaikka lahjaksi lapselleen, jolloin hän saa kunniakirjan lisäksi myös pehmoisen jääkarhupehmolelun. Tämä ihana idea lähti alunperin työkaveriltani ja halusin heti ehdottomasti itsekin lähteä tukemaan näin tärkeää asiaa.

Lukisiko kunniakirjassa seuraavaksi sinunkin nimesi?

Kommentit

Suositut tekstit