LUUKKU 15: Kinkun testailua

Vietämme aina ennen joulua omat "pikkujoulut" kotona, jolloin otetaan varaslähtö jouluruokien maisteluun vaikkakin hyvin pienesti. Perjantai-iltana tarjolla oli perunalaatikkoa, lanttulaatikkoa, quorn-rullaa ja salaattia, jouluista viiniä ja glögiä. Tarkoituksena on samalla myös testailla millainen joulupöydän kunkku pääsee tänä vuonna tarjolle pääpäivänä, seitankinkku kun ei ole omia suosikkeja vaikka kaikissa muissa muodoissa yleensä rakastankin seitania.

Quornista olen puhunut ennenkin, se on mielettömän herkullista sieniproteiinia, joka on maultaan ehkä lähimpänä kananlihaa. Sitä saa niin paloina, rouheena, fileinä, nuggetteina, pihveinä kuin myös juhlarullanakin. Nyt siis testasimme ensimmäistä kertaa tuota juhlarullaa, se ei ollut muiden quorn-tuotteiden lailla niin kanamaista vaan koostumuksesta tuli enemmänkin mieleen lenkkimakkara. Paistoin rullan edellisenä iltana ja kuorrutin sen sinappihunnulla. Kun rulla ehtii vetäytyä jääkaapissa, se muuttuu suutuntumaltaan hieman enemmän "kinkkumaisemmaksi". Maku oli sinapin ja laatikoiden kera oikein hyvä, jää kuitenkin vielä harkintaan pääseekö se sittenkään ihan joulupöytään asti ja tarvitseeko kinkkua ylipäänsä oikeastaan yrittää korvata samankaltaisilla tuotteilla vain tottumuksen vuoksi.

Quorn-kinkku


Kommentit

Suositut tekstit