LUUKKU 20: Pasteijoita kolmella tapaa

Aattona ja lähipäivinä maistuu pieni suolainen aterioiden välillä. Tai niin sitä ainakin aina ajattelee, vaikka todellisuushan on että olet koko päivän hirveässä ähkyssä eikä pasteijat mitenkään helpota tilannetta. Hyviä ne silti on ja niitä on helppo kaivella pakkasesta pieneksi herkuksi vielä myöhemminkin. Pasteijoiden valmistus sopii myös hyvin muiden joulukiireiden väliin, koska ne ovat niin älyttömän helppoja ja nopeita pyöräyttää, ainakin kun käyttää valmiita lehtitaikinalevyjä. Tällä kertaa tein niitä kolmessa maussa, mutta kyllä nuo texmex-soijarouhepasteijat vaan on aina ykkösiä.

Lohipasteijat

savulohta
piparjuurituorejuustoa
tuoretta pinaattia paistinpannulla freesattuna

Texmex-soijarouhepasteijat

2 dl soijarouhetta
2 dl kasvislientä
1 ps Santa Maria Taco-mausteseosta
runsaasti (chili)valkohomejuustoa

(Paista hetki pannulla soijarouhetta ja mausteseosta, lisää kasvisliemi ja anna sen imeytyä kunnolla.)

Välimerelliset pasteijat

vihreää pestoa
mozzarellapallo paloiteltuna
silputtua tomaattilihaa
tuoretta basilikaa

Tein kutakin pasteijaa 10 kpl. Täytteet siis ladotaan lehtitaikinalevyille kuin torttuja tekisi ja suljetaan huolellisesti nipistellen kolmion mallisiksi. Voidellaan luomukananmunalla ja päälle hieman siemeniä (tai juustoa). Paista uunissa 225 asteessa 10-15 min.

Kuva unohtui ottaa, lisäilen sen vaikka myöhemmin ellen ehdi syömään kaikkea ennen sitä.

Kommentit

Suositut tekstit