LUUKKU 22: Joululeipä

Leivon aina joululeivän itse. Yleensä perinteisen makeahkon limpun, johon Kinuskissalta löytyy loistava ohje. Tänä vuonna syntyi erilainen joululeipä Olgan joulu-kirjan ohjeesta. Ja tämä leipä oli maailman parasta, uusi klassikko joulun viettoomme.😉

Olgan joululeipä

5 dl vettä
50 g hiivaa
1/2 dl siirappia
1,5 tl suolaa
2 dl pekaanipähkinöitä
1 dl rusinoita
5 dl vehnäjauhoja
4 dl täysjyvägrahamjauhoja
2 dl ruisjauhoja
125 g voita

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon siirappi, suola, pähkinät ja rusinat. Lisää vähitellen jauhot. Sulata voi ja kaada joukkoon, vaivaa tasaiseksi. Anna kohota lämpimässä paikassa tunnin ajan. Muotoile kaksi pitkulaista leipää pellille ja kohota vielä puoli tuntia. Paista 175 asteessa 45 min.

(Ja taas puuttuu kuva, sorry...)

Kommentit

Suositut tekstit