LUUKKU 12: Olgan joulu

Olen sairastanut ja ollut reissussa, joten joulukalenterin luukut ei ole ilmestyneet ihan luvattuun tahtiin, mutta kurotaan välimatka nyt kerralla kiinni. ;)

Ihanat ja kauniisti kuvitetut joulukirjat pursuilevat herkullisia reseptejä, leivonnaisia, kodin koristelua, askartelua, perinteitä ja erityisesti tunnelmaa. En voi vastustaa niitä. Ainakin yksi joulukirja täytyy löytyä jokaisen jouluintoilijan hyllyltä, itselläni niitä on muutama… hankin uuden vain silloin kun törmään erityisen inspiroivaan kirjaan, sellaiseen jossa on sopivasti perinteistä tunnelmaa, mutta kuitenkin myös jotain ihan uutta twistiä. Erityisesti kasvisruokapainotteiset joulukirjat kiinnostavat, etsin aina uusia ideoita omaan joulupöytään.

Viime vuonna ilmestynyt Olgan Joulu on juuri tällainen kirja. Lämminhenkinen, perinteikäs, tulvillaan tunnelmaa.. ja niitä kasvispainotteisia, sopivan yksinkertaisia reseptejä! Kirjassa kurkistetaan Temosten perheen joulutraditioihin, niin puuhastellaan kuin rauhoitutaankin: askarrellaan havukransseja, leivotaan, tehdään makeisia, valmistetaan oman puun kirsikoista glögiä yms.yms.yms. Olga perheineen on tosiaan kasvissyöjiä (kirjasta löytyy silti myös muutama lihaisa resepti vieraita varten). Tämän kirjan inspiroimana tiensä joulupöytäämme löytää tänä vuonna ehdottomasti ainakin pähkinäinen uunibrie, jouluinen leipä sekä vähän erilaiset joululaatikot.



Olgan joulua selailemalla pääsen aina hetkessä maalaisromanttiseen joulutunnelmaan. Tältä joulu näyttää ja maistuu. Simppeliä, lämmintä, vanhaa ja uutta. Se saa väistämättä hyvälle mielelle. Ehdottomasti tämän hetken lempijoulukirjani.

Kommentit

Suositut tekstit