LUUKKU 11: Joululauluja

"Kilisee kilisee kulkunen... Joulumaa on muutakin kuin pelkkää toiveunta.. All I want for christmas is you... Heinillä häärkien kaaukalon nukkuu lapsi viaton... Joulupukki suukon saiii.. Ollut ei loiste huono tän Petterimme nenänpään.. Let it snow, Let it snow, Let it snow!" Olen loputon joululaulujen rallattelukone, hoilotustani saa ainakin kotona kuunnella lähes taukoamatta (anteeksi vain asianosaisille). Mutta typerät ja hassut rallatukset vain kuuluvat jouluun ja saavat juhlatuulelle. Oikeastaan kaikki joululaulut kelpaa, niin englanninkieliset kuin kotimaisetkin, laulun tulee kuitenkin olla iloinen, kaikista uskonnollisimmat tai balladimaisimmat laulut ei kuulu listalleni.

Jostain syystä suosikki joululauluni on vuosikausia ollut ihana Wham!:in Last Christmas.. tiedättehän sen ”Last Christmas I gave you my heart, but the very next day you gave it away. This year, to save me from tears, I’ll give it to someone special” vastustamattomaan kasaribiittiin, parhautta!



Pienenä kuulin eräänä päivänä radiosta ”Joulupukki suukon sai” ja painoin sillä yhdellä kuuntelukerralla koko laulun sanat mieleeni, niin että osasin laulaa sen ulkoa siitä lähtien. Äitini mielestä olin lapsinero tästä hyvästä ja sitä tarinaa täytyikin sitten kertoa vuosia kaikille sukulaisille ja tuttaville. Valitettavasti kukaan muu ei tainnut ymmärtää nerouttani, mutta olen siis ainakin todistettavasti ollut pienestä asti pahemman luokan joululaulukone. ;)

Nyt vaan Wham! soimaan ja volat kaakkoon kaikilla!

Kommentit

Suositut tekstit