Day 7: Bolzano, Italia

Jaahas, naapurimaahan näyttäisi saapuneen +25 asteen helteet. Täällä puolestaan olisi tiedossa sateinen päivä. Eli Italiaan! Bolzano on Etelä-Tirolin pääkaupunki Italiassa Itävallan rajan tuntumassa, siellä puhutaan sekaisin sekä italiaa että saksaa, mikä ensin vähän hämmensi. Bolzanossa olisi erityisesti monipuolisia ostosmahdollisuuksia vihreiden kukkuloiden keskellä ja niin, maailman vanhin muumio Ötzi. Ensimmäisiä ala-asteen historian tunneilta mieleen jääneitä asioita taitaa olla juuri nimenomaan Ötzi ja se olisi ollut kyllä hienoa käydä katsastamassa. Mutta hei, kuka jaksaa kierrellä kauppoja ja museoita näin mahtavalla ilmalla! 

Ensimmäisenä istuskeltiin (ahh!) aperol spritzillä vanhan pariskunnan pitämän kahvilan terassilla. Italiaa on kierretty jo niin monet kerrat, että sinne on aina kotoisaa palata. Italialainen herrasmies naapuripöydästä tunnisti, että puhumme suomea ja kertoi työskennelleensä Nokian tehtaalla sen parempina päivinä. Kahvilasta jatkettiin take away-pizzojen ja viinin kera puiston nurmelle, jolle oli jo kerääntynyt mukavasti porukkaa aurinkoa ottamaan ja piknikeistä nauttimaan. Ihanaa! Tässä lekotteli useamman tunnin mielellään. Jalkani ja päänahkani siinä makoillessa kärähtivät, miehelle kävi vielä vähän pahemmin. Mutta se oli vaan hauskaa, vuoden ekat brunat (tai ainakin punat). Olin yöllä heräillyt kovaan kurkkukipuun ja tukkoiseen oloon, mutta tässä lämmössä se onneksi unohtui. Takaisin päin lähtiessä napattiin vielä jätskikiskalta gelatot mukaan (kun kerran Italiassa ollaan!).




Takaisin Saksaan päin ajellessa pysähdyttiin randomisti Varnan-pikkukylään ennen rajaa, vielä viimeiset auringot ja spritzit ottamaan terassille (no kuski joi cokista). Loppumatkalla alkoi olo yhtäkkiä tuntua heikolta ja jouduin hetken lepäilemään kämpillä, sitten kuitenkin lähdettiin viettämään viimeistä iltaa itämaiseen ravintolaan. Alkuruuat naanleipää ja hummusta meni vielä mukavasti, mutta kun ihanan mausteinen pääruoka saapui pöytään, menetinkin yhtäkkiä ruokahaluni ja kuume alkoi nousemaan. Oli pakko jättää illallinen lyhyeen ja lähteä höyryhoitojen kautta sänkyyn. Sen siitä saa kun kulkee hangessa tennareissa paljain nilkoin, kuin mikäkin pahainen teini. Takatalvi nyt vaan pääsi yllättämään tällä reissulla ja vaikka kaikki muut varusteet tuntuivatkin mukana olevan niin talvisaappaita en sentään uskonut tarvitsevani. Onneksi kuitenkin flunssa pysytteli poissa tähän viimeiseen iltaan saakka, huomenna tiedossa olisi enää matka Münchenin kentälle ja lento kotia kohden. Lentäminen onkin varmasti vielä tavallistakin mukavampaa tukkoisena ja flunssaisena.

Kippis!

Kaikenkaikkiaan tämä oli kyllä tosi ikimuistoinen loma, koettiin viikossa kaikki vuodenajat syksyn sateista ja talven hangista aina kevään aurinkoon ja kesän kuumuuteen. Maisemat olivat kauneimpia ikinä. Moni etukäteen suunniteltu asia jäi tekemättä vaihtelevan sään vuoksi, mutta niiden tilalle tuli uusia suunnitelmia ja ihan valtavasti nähtiin ja koettiin. Ajokilometrejä kertyi viikon aikana lähes 2.000 km, silti tuntui että kaikesta ehdittiin nauttia ihan rauhassa. Molempia majapaikkojamme Haus Rattenböckia St. Wolfgangissa ja Ferienhaus Heimhofia Garmisch-Partenkirchenissä voin suositella lämpimästi ihan kaikille, ylipäänsä tämä gästhaus/majatalokulttuuri täällä on mahtavaa. Palataan aivan varmasti takaisin, vähän pohdittiin jo josko kesäloman reissu suunnattaisiin (jälleen kerran) Pohjois-Italiaan ja sieltä poikettaisiin mahdollisesti taas täälläkin päin näkemässä kesäistä Itävaltaa ja kokemassa muutamia bucketlistille jääneitä asioita. Mutta se jää vielä nähtäväksi, joskus joka tapauksessa.

Koko reissustamme voit lukea päivä päivältä:
Day 6: Füssen-Neuschwansteinin linna-Partnachlammin rotko
Day 5: Dachaun keskitysleiri-München-Garmisch-Partenkirchen
Day 4: Hohenwerfenin linna-Innsbruck
Day 3: Mooshamin linna-St. Wofgang vuoren valloitus
Day 2: Hallstatt-Salzburg
Day 1: Münchenin lentokenttä-Königssee-St.Wolfgang

Kommentit

  1. Ihan mieletön reissu teillä ollut varmaan! Ja siis voi luoja näitä kuvia, jos sulla nousi kuume, niin mun matkakuume on nyt käsin kosketeltava ;)
    Nää on superhyviä nää sun reissupostaukset, kun paaaljon vinkkejä aina tarjolla :) Kiitos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että nämä onnistui nostattamaan vähän matkakuumettakin😃 Toivottavasti pian taas pääsisi lisää reissupostauksia tekemään😌

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit