Day 4: Hohenwerfenin linna - Innsbruck - Garmisch-Partenkirchen

Aamulla hyvästeltiin Gertlinde, joka putsasi vielä automme yön aikana sataneesta lumikerroksesta ja antoi pienen alennuksen laskustamme, koska oli niin pahoillaan kylmenneestä säästä. Herttaista, vaikka sanottiin moneen kertaan, ettei ilmat meitä haittaa. Haloo, we're from Finland! Onneksi oltiin niin fiksuja, että pyydettiin talvirenkaat alle, vaikkei ihan tällaista winter wonderlandia uskottu reissulla näkevämme.

Huomasimme eilen ohiajaessamme sattumalta mahtavan näköisen linnan korkealla erään vuoren päällä... googletuksen jälkeen selvisi, että kyseessä on Clint Eastwoodin klassikkoleffan Kotkat kuuntelevat kuvauspaikka. Siitäkös mies repi housunsa ja sinne suunnattiin heti ensimmäisenä tänään. Paikanpäällä oli hurja lumimyrsky ja oli pakko kaivaa matkalaukun syvyyksistä todella tyylikäs kokonaisuus päälle, sisältäen villasukat, kumisaappaat, retkihousut, toppatakki, hanskat ja pipo... kaikki tietysti eri värisiä, tyylipoliisi olisi lukinnut vankilaan. Ylös linnalle mentiin pelottavan jyrkkiä kiskoja pitkin kulkevalla hissijunalla. Ylhäällä oli kaikenlaista kiinnostavaa ja pakko todeta, että juuri lumiset maisemat pyryn sopivasti rauhoituttua teki näkymistä melkein henkeäsalpaavat. Sattumalta tulimme vieläpä sopivasti näkemään kotkien ja haukkojen lennätystä linnan yllä, upeita otuksia. Opastetusta kierroksesta maksaminen olisi täällä ihan turhaa, tekemistä ja näkemistä riittää näinkin. Linnasta löytyi myös iso taverna, josta sain tuopillisen (!) eli 25cl valkoviiniä 4 eurolla. Not bad!












Viiniä tuopista.

Myöhemmin matka jatkui kohti Innsbruckia. Matkan varrella maisema vaihteli valkoisesta hangesta vihreään kevääseen ties kuinka monesti ja vaatteita sai vaihtaa useaan otteeseen. Vuoriston "vaihteleva" sää on aika lievästi ilmaistu. Innsbruck on talviurheilusta tunnettu Alppien ympäröimä, pastellinsävyisien rakennusten täyttämä opiskelijakaupunki Tirolissa. Sen läpi virtaa Sveitsistä lähtevä turkoosi joki ja  kaupungin symboli on ihanassa vanhassa kaupungissa sijaitseva kultainen katto. Tämän katon alle jäätiinkin istuskelemaan ja skoolaamaan proseccoa. Tykkäsin tästä kaupungista ehkäpä jopa vielä enemmän kuin Salzburgista.






Päivän päätteeksi saavuimme toiseen tukikohteeseemme Saksan maalle Garmisch-Partenkircheniin, Ferienhaus Heimhofiin, aivan Saksan korkeimman vuoren juurelle. Täällä oli taas keväisen Innsbruckin jälkeen ihan täysi talvi kimaltavine lumihankineen ja pyry tuntui vain jatkuvan. Iloksemme kämppämme oli todella suuri kunnon asunto kaikilla tarvikkeilla. Täällä ei ole Gertlindeä eikä aamiaista tai huikeaa parvekenäkymää. Mutta meillä on kolme huonetta ja keittiö lämminhenkisellä maalaissisustuksella sekä mukava emäntä, joka lupasi tuoda läheisestä leipomosta ovemme taakse tuoretta sämpylää aamiaiseksi päivittäin. Huoneistossa odotti myös kuohuviiniä tervetuliaisena. Innostuttiin asunnosta sen verran, ettei maltettu lähteä ravintolaan illalliselle vaan käytiin kaupassa ja kokattiin pastaa, lisäksi viiniä, juustoja ja mansikoita. Ai että, koti-ilta!

Koko reissustamme voit lukea päivä päivältä:
Day 1: Münchenin lentokenttä-Königssee-St.Wolfgang
Day 2: Hallstatt-Salzburg
Day 3: Mooshamin linna-St. Wofgang vuoren valloitus
Day 5: Dachaun keskitysleiri-München-Garmisch-Partenkirchen
Day 6: Füssen-Neuschwansteinin linna-Partnachlammin rotko
Day 7: Bolzano, Italia

Kommentit

Suositut tekstit