Day 2: Hallstatt - Salzburg

Aamulla meille katettiin ihana aamiainen, pyytää olisi saanut vielä vaikka mitä. Mutta sade se vaan jatkoi sinnikkäästi ropinaansa. Sää toki tiedettiin tänne lähtiessä ja vaihteleva ilmasto on aina kevät/kesäkaudella riskinä vuoristossa. Päätettiin suunnata ensimmäiseksi läheiseen Hallstattin kaupunkiin, joka on tunnettu erityisen kauneutensa lisäksi myös erikoisista nähtävyyksistään kuten Luuhuoneesta ja suolakaivoksesta. Kaupungissa asuu alle tuhat ihmistä, mutta siellä vierailee vuosittain yli miljoona turistia. Kyseessä on siis aikamoinen turistirysä, erityisesti kiinalaiset turistit tuntuvat valloittaneen alueen. Tai kuten asia meille ilmaistiin: "Not the tourist's, tourist's are fine.. but the chinese people!". 

Kuin taikaiskusta, sade loppui juuri sillä hetkellä kun saavuimme kaupunkiin ja aurinkokin vähän pilkahteli. Muutenkin tulimme loistavaan aikaan, sillä pahimmat turistiryhmittymät saapuivat vasta lähtiessämme. Voin silti kuvitella, että kesällä kaupunki on ahdistukseen asti täynnä. Todella idylliset maisemat kylässä oli ja viihdyttiin hyvin pieniä (turisti)kauppoja kierrellen sekä viinillä istahtaen. Beinhaus eli luutalo oli hätkähdyttävä kohde. Kirkon takana sijaitsevassa pienessä kappelissa on pinoon koottuna yli 1200 oikeaa pääkalloa. Kallot on maalattu koristeellisesti ja jokaisen otsaan on ikuistettu myös kuolinpäivä ja nimi. Alahyllyille on kasattu muutkin luut siistiin pinoon. Outo järjestely johtuu kaupungin hautuumaalla ilmenneestä tilan puutteesta, jonka vuoksi vainajia alettiin kaivamaan ylös haudoistaan 10-15 vuoden levon jälkeen. Viimeisin kallo on vuodelta 1995.













Hallstattista suunnattiin isoon cityyn Salzburgiin, Mozartin ja Sound of Musicin kaupunkiin. Sen yllä kohoaa kaunis Hohensalzburgin linnoitus ja muutoinkin silmää hivelee Mirabell-palatsin puutarhat ja barokkityyliset rakennukset. Kierreltiin pääkatuja, joita koristi näkyvästi erilaiset Mozart-aiheiset näyteikkunat kahviloiden ja vaateputiikkien väleissä. Mozartin syntymäkoti -sekä asuinkoti löytyvät katujen varrelta (niin ja täytyihän se sitten lopulta vähän Mozart-suklaata ostaa mukaankin). Käytiin syömässä pienen lounaspaikan lämmitetyllä terassilla sivukujalla, jossa tarjoilijana sattui olemaan suomea puhuva vanhempi rouva. Maistoin ekaa kertaa (pinaatti)gnoccheja, hyviä olivat.









Majatalolla Gertlinde oli siivonnut huoneemme perusteellisesti ja jättänyt meille suklaata sekä viinilasit (hän oli ilmeisesti huomannut parvekkeella jäähtymässä olleet viinipullomme).  Kosmetiikkapurnukkammekin oli vihjailevasti aseteltu kaappeihin, kun itse olimme levitelleet ne ympäri pöytiä. Täällä on lisäksemme vain yksi saksalainen nuori pariskunta sekä tietysti Gertlinden perhe. Usein tulee jätettyä huoneen ovi luottavaisesti auki ja tänään tänne paukkasikin kesken viinittelyhetken teini-ikäinen poika sisään (tuijotimme hetken tosiamme suut auki, kunnes hän pyysi anteeksi ja poistui). Poika oli ihan viattomilla asioilla, mutta ehkä nyt kuitenkin alan lukitsemaan ovia. Tämä ilta päätettiin aivan superhyvässä ravintolassa St. Wolfgangin keskustassa.

Parsarisottoa ja Wolfgangseestä pyydettyä kalaa, nams.
Koko reissustamme voit lukea päivä päivältä:
Day 1: Münchenin lentokenttä-Königssee-St.Wolfgang
Day 3: Mooshamin linna-St. Wofgang vuoren valloitus
Day 4: Hohenwerfenin linna-Innsbruck
Day 5: Dachaun keskitysleiri-München-Garmisch-Partenkirchen
Day 6: Füssen-Neuschwansteinin linna-Partnachlammin rotko
Day 7: Bolzano, Italia

Kommentit

  1. Toi kauneus hyväilee silmiä ja herättelee pienoista matkakuumetta täällä :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit