Joulun rippeet

Tänään on loppiainen ja joulun viimeisetkin rippeet siivottu pois. Kuusi kuolikin jo sopivasti uuden vuoden aattona ja kaikki ne lahjaksi saadut kilot suklaata kannoin tarmokkaasti töihin muiden syötäväksi heti vuoden ensimmäisenä työpäivänä. Koska nythän täytyy tietysti laittaa taas itsensä kuriin, aloittaa terveellinen elämä ja karistaa joulumakkarat vyötäröltä. Kuinkas muutenkaan, perinteiset uudenvuodenlupaukset siis tehty.


Rakastan joulun aikaa ja suunnittelun aloitinkin jo syyskuussa. Myös kuusenkoristeiden keräilystä ympäri maailman on tullut eräänlainen perinne ja tänä vuonna kartutin kokoelmaani New Yorkin sekä Tallinnan tuliaisilla. Kuusesta löytyy jo myös ainakin Berliinin, Brysselin, Lontoon ja Oslon tuomisia. Nämä ovat hauskoja muistoja, joita on mukava palauttaa mieleen joka joulu kuusta koristellessa. Useimmat ovat tarttuneet mukaan joulumarkkinoilta, mutta myös esim. Disney-kaupat tulee usein koluttua. Lisäksi New Yorkista oli tietysti pakko tuoda ah-niin-perinteinen-turistikoriste I❤NY.

Muutamia kuluneena vuonna kerättyjä kuusenkoristeita..

Täksi jouluksi keksin myös toteuttaa miehelleni aika mahtavan (vaikka itse sanonkin 😃) diy-joulukalenterin. Nämähän tuntuvat olleen iso hitti jo muutaman vuoden ajan ja ihania ideoita löytyy yhtä monia kun toteuttajiakin. Itse tein harmaalle pohjalle lumihiutalein koristellun kuusen muotoisen pienistä laatikoista koostuvan luukkurykelmän, jonka kiinnitin seinälle. Jokaisesta luukusta löytyi pieni nami sekä hauska viestilappunen, joka vihjasi kyseisen päivän yllätyksestä. Nämä yllätykset sitten löytyivät "salaisesta taika-arkusta", jonka olin kyhännyt olohuoneen arkkupöytään. Sieltä löytyi kuun jokaiselle päivälle jotain mukavaa esim. hanskat, tohvelit, boksereita, viski-kirja, miesten kosmetikkaa, lompakko, pulloja jne. Toisaalta oli myös luukkuja, joista löytyi piparien -ja torttujen leipomispäivät, kuusenkoristelupäivä sekä joulusauna. Kaikki pienellä twistillä. Tämä oli molemmille yhtä hauskaa, itselleni piilottelu ja miehelle avaamisen ilo. Tästä taitaa tulla perinne ja ainakin niin kauan kun lapsi vielä perheestämme puuttuu saa mieheni nauttia tästä pienestä hemmottelusta.

DIY-joulukalenteri miehelle askarteluvaiheessa.

Joulupöytäkin on meillä vähän erilainen sillä kasvissyöjänä (tai oikeammin pescovegetaristina) sieltä löytyi esim.  possun tilalta seitan-kinkkua. Kehittelen ja kokeilen mielelläni kaikkea uutta ja ensi vuonna tuleekin taas jotain ihan erilaista. Mutta se joulusta, nythän se on jo ohi ja palaillaan tähän aiheeseen sitten ensi talvena tarkemmin. 😊


Sen verran vielä kuitenkin fiilistelen, että vaikka perheen kesken sovimme lähes lahjattomasta joulusta sain kuitenkin mieheltäni, ystäviltäni ja muilta sukulaisilta muutamia ihania lahjoja, jotka lämmittävät vielä pitkään sekä mieltä että kehoa. Lempilahjoihini tänä vuonna kuului Marimekon valkoinen teekannu, joka suurena teen ystävänä oli aivan täydellinen lahja. Lisäksi pehmoinen aamutakki ja yksinkertaisen kaunis Kalevala-koru jaksavat edelleen aina vain ilahduttaa. Erikoisherkut kuten raakasuklaalajitelma ja erilaiset laatuteet, tuoksuvat kylpytuotteet sekä tunnelmalliset kynttilät ja lyhdyt eivät myöskään voi koskaan mennä pieleen. Kiitos ja kuittaus, hyvillä mielin uuteen vuoteen.

Joulun yhdeksi lempilahjaksi nousi Marimekon valkoinen Oiva-teekannu.

Kommentit

Suositut tekstit