Tosi hyvä (ja helppo!) parsapasta
Satokausista pitää yrittää repiä kaikki ilo irti ja parsan
satokausi on ehdottomasti yksi lemppareistani. Aikaisemmin paljastinkin jo
pääsiäisenä nautitun ihanan parsarisoton ohjeen, toinen suosikkini on tietysti ihan
simppeli parsapasta. Ja kun grillikausi saadaan käyntiin niin parsahan toimii
grillattuna lisukkeena vähän kaikelle!
Parsapasta
1 nippu vihreää parsaa
hyppysellinen jauhettua merisuolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
2 dl kaurakermaa
1 sitruuna
50g parmesaanilastuja
kourallinen tuoretta basilikaa
300g täysjyvä pennepastaa
Naksauttele parsoista kovat kannat irti, kuori ja paloittele
3-4 osaan. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä al denteksi, valuta ja
lisää loraus oliiviöljyä.
Kuullota parsapaloja öljytyllä pannulla, kunnes ne hieman
pehmenevät ja saavat väriä. Mausta parsat suolalla ja pippurilla. Lisää
kaurakerma ja kiehauta. Raasta sekaan sitruunan kuori ja purista mehu. Muista
maistella! Kumoa pannulle pastat ja sekoita kastikkeeseen. Viimeistele
parmesaanilla ja basilikalla.
En ole mikään ruokakuvaaja, kuten näkyy, mutta hyvää on! :D |
Extraohje! Jälkkäriksi tai muuten vaan maistuvaksi aamu/välipalaksi
sopii smoothiet, josta hurauttelin tuossa eräänä päivänä auringonsäteiden
kunniaksi trooppisemman kookos-mango version.
Kookos-mango smoothie
1 tlk kookosmaitoa
2 isoa tuoretta mangoa (tai 1 ps pakastettuja paloja)
1 iso banaani
1 passion hedelmä
1 dl maustamatonta (kreikkalaista) jogurttia
Surauttele kaikki ainekset (kaavi passionhedelmän sisusta ja
paloittele kuorittu mango) yhdessä smoothieksi tehosekoittimessa.
Kippis! |
Kommentit
Lähetä kommentti