Tosi hyvä (ja helppo!) parsapasta


Satokausista pitää yrittää repiä kaikki ilo irti ja parsan satokausi on ehdottomasti yksi lemppareistani. Aikaisemmin paljastinkin jo pääsiäisenä nautitun ihanan parsarisoton ohjeen, toinen suosikkini on tietysti ihan simppeli parsapasta. Ja kun grillikausi saadaan käyntiin niin parsahan toimii grillattuna lisukkeena vähän kaikelle!

Parsapasta

1 nippu vihreää parsaa
hyppysellinen jauhettua merisuolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
2 dl kaurakermaa
1 sitruuna
50g parmesaanilastuja
kourallinen tuoretta basilikaa
300g täysjyvä pennepastaa

Naksauttele parsoista kovat kannat irti, kuori ja paloittele 3-4 osaan. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä al denteksi, valuta ja lisää loraus oliiviöljyä.
Kuullota parsapaloja öljytyllä pannulla, kunnes ne hieman pehmenevät ja saavat väriä. Mausta parsat suolalla ja pippurilla. Lisää kaurakerma ja kiehauta. Raasta sekaan sitruunan kuori ja purista mehu. Muista maistella! Kumoa pannulle pastat ja sekoita kastikkeeseen. Viimeistele parmesaanilla ja basilikalla.

En ole mikään ruokakuvaaja, kuten näkyy, mutta hyvää on! :D

Extraohje! Jälkkäriksi tai muuten vaan maistuvaksi aamu/välipalaksi sopii smoothiet, josta hurauttelin tuossa eräänä päivänä auringonsäteiden kunniaksi trooppisemman kookos-mango version.

Kookos-mango smoothie

1 tlk kookosmaitoa
2 isoa tuoretta mangoa (tai 1 ps pakastettuja paloja)
1 iso banaani
1 passion hedelmä
1 dl maustamatonta (kreikkalaista) jogurttia

Surauttele kaikki ainekset (kaavi passionhedelmän sisusta ja paloittele kuorittu mango) yhdessä smoothieksi tehosekoittimessa.

Kippis!


Kommentit

Suositut tekstit