Parasta just nyt


Vegobox – Joka kuussa postista tupsahtaa iloinen ylläri, nimittäin Vegobox. Se on laatikollinen täynnä vegaaneja snackseja ja välipaloja. Tällä tavoin on hauska päästä tutustumaan erilaisiin uutuuksiin ja vaihtoehtoihin. Vaikka en ole itse täysin vegaani, niin mielelläni suosin aina vegaanisia vaihtoehtoja ja haluan olla niistä perillä. Vielä hauskempi olisi jos tällaisessa yllätysboxissa saisi ruoanlaitto tai leivonta-aineita, mutta se taitaa jo säilyvyysongelmien takia olla mahdotonta. Luonnonkosmetiikkaa sisältävät ylläriboksit laittaisin myös heti tilaukseen, mutta en ole toistaiseksi sellaista löytänyt. EDIT: Heti tämän kirjoitettuani, törmäsin Jolie box-mainokseen ja nyt on luonnonkosmetiikkayllärit tilattu puoleksi vuodeksi. ;)

Helmikuun boxi

Maaliskuun boxi, tämän kuun boxin pitäisikin saapua taas ensi viikolla.

Apua eläimille – Olen ottanut tavaksi avustaa pienellä summalla valitsemaani hyväntekeväisyyskohdetta säännöllisesti. Viime kuussa olin mukana avustamassa kasvoihin ammutun kyproslaisen löytökoiran eläinlääkärikuluissa, tuntuikin todella hyvältä saada myöhemmin videokuvaa iloisesta ja parantuneesta koirasta (ruhjeet ei toki parane, mutta koira pystyy elämään normaalia, hyvää elämää, jonkun ihmisen julmuudesta huolimatta). Kyseinen koira etsii nyt uutta rakastavaa kotia. Saimme oman koiramme aikanaan tämän samaisen järjestön kautta ja tiedän, että siellä todella tehdään hyvää ja tarvitaan apua. Joulunaikaan puolestaan kannoin korteni kekoon jääkarhujen pelastustyön tukemiseksi. Tavoitteenani on kuukausittain etsiä kohde, jota haluan tukea. Helppo keino olisi toki myös lahjoittaa kuukausittain Animalialle, mutta on erityisen palkitsevaa kokea pystyneensä konkreettisesti olemaan avuksi juuri tuolle tietylle eläimelle ja elämälle. ❤

Keväisiä ostoksia ­– Vaikka hanki on vielä ainakin osittain maassa niin aurinko paistaa ja lämmittää, loppuviikolle on vihdoin luvattu oikeasti kevättä saapuvaksi. Kevätmielellä onkin ollut ihanaa tehdä muutamia piristäviä ostoksia. En ole vuosiin käyttänyt muuta tuoksua kuin body sprayta (Victorias Secretiltä milloin mitäkin), mutta nyt ihastuin uudelleen vanhaan rakkauteeni eli Escadan vaihtuviin kesätuoksuihin, uusi Sorbetto Rosso tuo raikkaan vesimelonin, suolaisen meren ja tutun makean yhdistelmällä auringon loskankin keskelle. Vaatteissa on hempeitä värejä ja kukkakuoseja, myös keltainen on löytänyt usean vuoden jälkeen tiensä takaisin kaappeihini. Seuraavaksi tarpeellisiksi taitaa tulla kevätkenkien ja uuden laukun hankinta!





Kukkia kotiin - Rantateemaa en ole ihan vielä viitsinyt palauttaa takaisin sisustukseen, mennään vielä hetki kohti kesää ensin. Mutta värikkäät tulppaanit ym. ja uudet tabletit pöydällä tuovat raikkautta kotiin. Vapaudenkadulla Lahdessa, sopivan lähellä työpaikkaani, sijaitseekin ihana pieni kukkakauppa Florencia, josta voi perjantaisin hakea matkaan kauneimmat viikonloppukimput!

Florencian keväinen viikonloppukimppu

Sitruunavesi - Juomarepertuaariini kuuluu ainoastaan vesi, maustamaton vichy ja vihreä/valkoinen tee (ja valkoviini). Mitkään limpparit, mehut tai edes makuvedet eivät maistu. Niinpä veteen on tietysti virkistävää saada välillä makua puristelemalla sekaan sitruunaa, limeä tai mitä vaan hedelmää/marjaa. Nyt kuitenkin innostuin toden teolla sitruunavedestä, kun satuin näkemään artikkelin sen hyödyistä. Tiesittekö, että sitruunan puristaminen tai viipaleen leikkaaminen vetesi sekaan mm. parantaa ruoansulatusta, vähentää tulehduksia, auttaa painonpudotuksessa, puhdistaa elimistöä, pitää ihon kunnossa, parantaa immuunijärjestelmää, raikastaa hengitystä sekä antaa energiaa ja hyvää mieltä. Huhhuh, mikä lista! Pussillinen sitruunoita hankittu!



Kahvilakulttuuria - Vihdoin Lahteen on pamahtanut yhtäkkiä useampikin kiva kahvila, tätä on odotettu, sillä keskustasta on puuttunut kunnon kahvilakulttuuri. Teerenpelin sidekick Viinikahvila Olavi notkuu suolaista ja makeaa herkkua, aamiasta ja lounasta sekä nimensä mukaisesti niin erikoiskahveja kuin viinejäkin. Parasta! Myös Espresso House avasi ovensa samalla kadulla ja vitriini on täynnä jumalaisia herkkuja (porkkanakakkumuffinssi 😋!). Molemmat kahvilat myös näyttävät todella houkuttelevilta! Ainoa haittapuoli näissä uutuuksissa on se, että en ole ainoa kuka tällaista on odottanut ja ne ovatkin AINA ihan tupaten täynnä. Toivottavasti alkuinnostuksen jälkeen vähän rauhoittuu (ei kuitenkaan liikaa!). Kaiken lisäksi Trioon tupsahti Jungle Juice Bar, vesi herahtaa kielelle jo näiden terveyspommijuomien ajattelusta.

Espresso Housen kakkuja tuli herkuteltua viime viikollakin.

Kommentit

Suositut tekstit