Arkenakin on lupa nautiskella


Heinolan Kumpeli Spa on meille mukavan lähellä oleva helppo ja vieläpä todella kiva kylpylöintikohde, jossa tulee käytyä vähintään pari kertaa vuodessa. Nyt päätettiin piristää siellä maanantai-iltaamme ja ihanan rentouttava piipahdus tulikin taas tarpeeseen. Kumpeli sijaitsee kauniilla paikalla Ruotsalaisen varrella ja sen kylpyläosasto on mielestäni pienuudestaan huolimatta tasokas ja erityisesti aikuiseen makuun sopiva. Maisemaonnellinen (ilmottaudun!) nauttii rentotumishuoneessa makoilusta juoman kanssa lämmittävillä penkeillä liplattavaa vesistöä ja kauempana näkyvää Tähtiniemen siltaa katsellen. Maanantain ilma oli kuitenkin harmaa ja sateinen, joten tällä kertaa maiseman ihailua ei sen enempää tullut harrastettua. Varsinaiselta kylpyläosastolta löytyy uima-allas hierovilla pisteillä, porealtaat sekä kylmä/kuuma kävelyaltaat. Myös täältä avautuu koko seinän mitalta ikkunaa jokimaisemiin, joka tuo avaruutta ja luksuksen tuntua. Parasta on myös yhteissaunat, joita löytyy perinteisen saunan lisäksi aroma –ja infrapunasaunat sekä ehdoton suosikkimme turkkilainen höyrysauna. Aulan puolelta voi tilata juomaa ja pääsee myös suolahuoneeseen rentoutumaan. Ulkona puolestaan voi istuskella terassilla tai pulahtaa luonnonveteen.

Poreallas all for us!



Viihdyttiin poreissa melko pitkään, kun kerran rauhaakin riitti.
Arkistokuvaa parin vuoden takaiselta lokakuiselta lauantailta Relax-huoneesta.

Tunnelmavalaistussa uima-altaassa on hieromapisteitä.

Saunan jälkeen piipahdettiinkin rantalaiturilla ja heitettiin kuin heitettiinkin talviturkit Kymijokeen. Vieläpä kahdesti, hah! Virtaus käy tuolla sen verran voimakkaana, että vesi oli jo avointa, vaikka muualla on vielä melko paksuhkokin jääpeite. Vesi tuntui oikeastaan yllättävänkin miellyttävältä, vaikka tietysti kylmää olikin. Johan oli taas lihakset ja mieli rentoina tämän jälkeen!

Sara Siepin kuva tältä samalta paikalta pääsiäisena ylitti uutiskynnyksen, kokeilin siis itsekin 😃

Rohkeasti veteen kevyessä "kesäsateessa".

Kato kameraan ja hymyile! Ei oikein hymy irtoa, kun mieli tekisi kiljua kylmyydestä! 

Wuhuu, sinne meni talviturkki.

Arki-iltana heti töiden jälkeen saatiin nauttia myös rauhasta, osastolla oli ainoastaan muutama muu kylpijä. Jos paikalle ehtii vieläpä ennen kello viittä, niin sisäänpääsy on halvempi kuin muuten sisältäen kylpytakin ja pyyhkeen. Ajatuksena onkin muistaa taas entistä useammin hyödyntää tätä ihanaa spa-osastoa, eihän sitä tarvitse arki-iltoina vain kotona kökkiä!


Kommentit

Suositut tekstit