Summertime - the roughest time

Klassiset viimeiset sanat: "En tarvi aurinkorasvaa, en mä ikinä pala". Nyt on sitten reidet ja käsivarret kuin keitetyllä ravulla. Takapuolen ollessa tietysti ihan valkoinen. Perus kesälook siis valmiina baanalle.

Tänä vuonna kesä sattui viikonlopulle ja takana on raukean helteinen mökkiviikonloppu. Tai ehkä nämä helteet ovat kumminkin vasta alkusoittoa pitkälle kuumalle kesälle (peukut pystyyn). Välillä on vaikea perustella itselleen, miksi täällä kaamoksen ja masennuksen emomaassa haluaa asua, mutta ainakin täällä osaa aina arvostaa kesän saapumista. Ja on ne muutkin vuodenajat oikeastaan ihan kivoja, ainakin ne ensimmäiset hetket.

Kesä tuli tosiaan vihdoin ryminällä päälle ja alkuperäisten menosuunnitelmien muututtua viime hetkellä, mikä olisikaan parempi paikka viettää tällaisia päiviä kuin mökki. Aika kului leppoisasti kun valmisteltiin mökkipaikkaa kesäkauteen yhdessä vanhempieni kanssa, uitiin, saunottiin, viiniteltiin, syötiin hyvin ja otettiin samalla sitä aurinkoa. Koiratkin nautti täysillä vapaudesta ja toistensa seurasta, hyvä kun malttoivat edes nukkua ollenkaan. Ihanan rentoutunut olo (vaikka iho onkin tulessa).



Bestikset.




Kesän paras drinkki on tuo jo moneen kertaan mainitsemani Aperol Spritz, raikasta ja hapanta, ei liian makeaa. Laitappa siis tekoon, jos kesä kuumottaa ja suuta napsaa.

Aperol Spritz
2 osaa Aperolia
3 osaa Proseccoa
1 osa Vichyä

Kaada jääpalojen päälle isohkoon viinilasiin ja koristele appelsiiniviipaleilla tai mansikoilla.


Aperol Spritzin mökkiversiossa koko korvasi ulkonäön.

Testattiin myös grillissä pakastealtaista löytyvää soijaproteiinista valmistettua lihankorviketta Oumphia. Aiemmin on syöty tästä kebab-versiota (kun ei jaksettu tehdä itse seitania), se oli oikein toimivaa ja kivassa limemarinadissa. Nyt ostettiin maustamattomia paloja, joista kasattiin grillileipiä paprikan ja kreikkalaisen salaatin kera, dippeinä hummusta, dijonsinappia ja kermaviiliä. Tämä Oumph! Pure Chunk vastasi enemmänkin kanan lihaa, todella hyvinkin itseasiassa. Palat kannattaa maustaa kunnolla (laitettiin chilirouhetta, Tabascoa ja Worcestershire-kastiketta) tai ostaa valmiiksi marinoitu setti. Tätä löytyyy palojen ja kebabin lisäksi  myös pulled Oumphina. Peukutan!



Ikäviä puolia kesässä on ne käärmeet ja punkit, kuulemma niitä jo aika hyvin vilisee maastossa. Onneksi olen vielä itse säästynyt näiltä, siis hyi! Luikeron näkeminen aiheuttaisi aika kovan paniikkikiljumisen, vaikka enitenhän niissä pelottaa, että koira tulisi kyyn puraisemaksi. Punkin purema on toinen stressin aiheeni, tiedän että alottaisin sellaisen saatuani välittömästi loputtoman vainoharhaisen lääkärissäravaamisen. Itseasiassa nyt kun aiheesta oli äskettäin puhetta, niin tunnen jatkuvasti outoa kutinaa ympäriinsä ja rapsuttelen kokoajan paniikinomaisesti ihoani varmana siitä, että jostain se punkinpirulainen kuitenkin löytyy. Koiraan tuppaa ainakin muutama punkki kesässä kiinnittymään ja onhan se aina mielessä kun sylikkäin sängyssä nukutaan, että mitä sieltä omalle iholle vielä hiipiikään.

Summertime, the roughest time.

No mutta, lämpö se vaan tuntuu jatkavan hellimistään tällekin viikolle. Nyt täytyy oikeasti vähän taas kunnostautua ainakin näin arkena syömisten ja juomisten suhteen. Tänään siis skoolaillaan after workit tyttöseurassa ihan vaan terveys-smoothiella. Jos pokka pitää. Niin ja vinkvink, tänään kannattaa myös viimeistään ladata HBO näkymään, nimittäin HBO Nordicilta löytyy heti tästä päivästä alkaen jo neljä jaksoa uutta Twin Peaksia. Odotukset on aika korkealla, koska sarjan takana on samat luojat kuin alkuperäisessäkin ja näyttelijäkaartikin on yllättävän kova niin vanhoine tuttuine kasvoineen kuin uusine aika isoine nimineenkin. Taas on tekemistä illan hämärtyessä tai sadepäivän yllättäessä.

Samaan syssyyn myös pieni varoitus leffaan aikoville, katsastettiin kuluneella viikolla uusi Alien - Covenant, enkä voi suositella tätä kokemusta kenellekkään. Alien menetti viimeistään tässä leffassa kaiken salaperäisen pelottavuutensa ja juoni oli muutenkin täysin älytön.  Onneksi samalla tuli käytyä hyvässä seurassa myös syömässä Popotissa (lempiravintoloitani tai kenties the lempiravintolani täällä Lahdessa), joten ilta oli kuitenkin loppuenlopuksi ihan onnistunut - Alienista huolimatta.

Kommentit

Suositut tekstit