Kesän merkit

Terassit. Perinteisesti terassikausi avataan aina Santa Fe'n terassilla mansikkamargaritalla. Tästä ei tingitä. Tällä viikolla virallinen avaus on siis suoritettu hyvässä seurassa auringonpaisteessa.. kokonainen päivä sen jälkeen kun vannoin pitäväni taukoa kaikesta alkoholista ja muutenkin laittavani taas elämäntavat parempaan kuosiin. Noh, kesä on kesä, siitä täytyy nauttia sen hetken kun se kestää.



Jätskitötteröt. Ekat jätskitötteröt kuuluu syödä torilla työpaikan kahvitauolla, näin tänäkin vuonna. Vakkarini on vanhanajan suklaan ja mangomelonin-yhdistelmä, nams! Tänä kesänä Lahteen tulee tarjolle katukuvaan myös italialaista gelatoa (ei mitään Mamma Mariaa) ja erikoisempia makuja, aion olla kanta-asiakas.



Farkkutakki. Kevyttoppatakin voi viimein heittää nurkkaan ja pukeutua kesäisemmin. Ihastuin tänä vuonna Vilan klassiseen farkkutakkiin, jossa on kivana yksityiskohtana letitetty kaulus ja pientä kulumaa siellä täällä. Aika moni tietääkin, että vaatekaappini sisältö koostuu hyvin suurelta osin pelkästään Vilan vaatteista, ne kun vaan mätsää omaan tyyliin. Rehellisyyden nimissä pidän edelleenkin sen toppatakin lähettyvillä, olen kyllä kuullut huhut että heti huomenna taas kylmenee.


Aurinkolasit. En omista aurinkolaseja. Mutta onneksi mies omistaa useammatkin merkkilasit, joita lainailen. Tykkään käyttää unisex-malleja, ne on omaan makuun vähän rockhenkisempiä ja coolimpia. Vaikka jos ihan itselleni lasit hankkisin, tekisin todennäköisesti hieman erilaisia valintoja ainakin värien suhteen.




Rantalenkit. Päivittäiset pidemmät lenkit on taas arkipäivää ja onnea on saada tehdä niitä niin upeissa maisemissa. Rantoja, kanavaa, metsää, harjuja. Mieli lepää ja kunto kohenee. Usein tulee jäätyä hetkeksi puistonpenkille rannalle kuuntelemaan laineiden liplatusta ja katsomaan niillä leikitteleviä auringonsäteitä.







Grillaus. Ekana kesänä kun jätin lihan ruokavaliosta, tuntui ettei enää ole mitään grillattavaa. Mutta enempää en olisi voinut olla väärässä, vaihtoehtoja on valtavasti. Myös erittäin "lihaisia" sellaisia. Terassiltamme on tähän asti löytynyt Muurikka, pieni hiiligrilli sekä sähkösavustin. Tänä vuonna aiotaan hankkia sinne myös tavallinen kunnon kaasugrilli ja pyhittää Muurikka ihan vain paellalle ja letuille. Lisäksi suunnitelmissa on rakentaa mökille perinteinen savustuspaikka. Koska vaikka sähkösavustin tekee maukasta jälkeä, niin damn, että oikea savustuspönttö vaan antaa ihan mielettömän hyvän maun ruokaan. Plus se nuotiofiilis.



Kommentit

  1. Aika kivat kesän merkit! ❤ Itsellä vielä vaiheessa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyi olla nopea kun tuo lämpö kesti vaan sen pari päivää :D Mutta eiköhän tässä vielä ehditä kesästä nauttimaan..

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit