Suuri laskiaispullatesti

Ikuisuuskysymyksiä. Mantelimassalla vai hillolla? No ehdottomasti hillolla. Nutellalla vai kermavaahdolla? Todellakin kermavaahdolla. Laskiaispullia on tänäkin vuonna testattu useammassa paikassa. Lahden ihanan sympaattiset (ja aika monen lahtelaisen suosikit) vanhanajan kahvilat Oskarin piha ja Kariranta tarjoavat tietysti aina ne parhaat. Täytyy sanoa, että erityisesti Oskarin kahvilaan kannattaa laskiaisen aikaan (niinkuin milloin tahansa muulloinkin) suunnata, pullat on meheviä ja tuhteja ja sisään oli kaiverrettu extratilaa hillolle ja kermavaahdolle. Parhaita mitä muistan syöneeni. Ja tarjolla on myös gluteenittomia ja maidottomia versioita.
WINNER!!!! Oskarin pullat.

Satamasta Kahvila Karirannasta puolestaan löytyy myös Nutella-laskiaispullia, nam! Vaikka ehkä kuitenkin vähän liian makeaa. Täällä on kyllä muutenkin aina pakko sulkea silmät kalorien hyökkäykseltä ja urhoollisesti maistella myös valtavia täytettyjä juustosarvia tai vaahtokarkeilla vuorattua kaakaota.

Vääksystä taas löytyy ehdottomasti suosikkileipomoni Viipurilainen. Sieltä saa yksinkertaisesti parhaat ruisleivät ja sämpylät puhumattakaan niistä kaikista leivoksista, kakuista ja cookieista. Ja oikein hyvin toimivat laskiaispullatkin. Kannattaa poiketa aina jos tänne päin ajelee.

Viipurilaisen pullat kotiin mantelimassalla ja hillolla.

Heinolassa muuten vietettiin viime viikolla vuotuista Jään -ja valon juhlaa, jossa ihmetellään iltaisin valaistuja kansainvälisten jäänveistäjien luomuksia. Tehtiin myös aika ihana kahvilalöytö rantapuiston viereisestä Siltasaaresta, jossa oli poikkeuksellisesti juhlan (tai kenties MM-kisojen) kunniaksi auki Cafe Kailas. Pysähdyttiin sinne lämmitetylle ja lasitetulle ulkoterassille nauttimaan hullun hyvät minttukaakaot. Mielettömän kaunis miljöö järven rannalla ja aivan ihania yksityiskohtia ympäriinsä.. ja koirakin sai istuskella sohvalla sylissä. Tänne täytyy palata kesällä.  


Minttukaakaot Cafe Kailaksessa.
Ihana lämmitetty ulkoterassi järven rannalla ja tuossa pömpelissä paloi tuli vaikkei se kuvassa näykään.
Jään -ja valonjuhla

Kaikenlaisia jääveistoksia.

Eihän tämä pullatesti nyt tietenkään oikeasti niin suuri ollut, omat rajat tulee väkisin vastaan. Mutta puhun silti vuosien kokemuksen syvällä äänellä. Niin ja parhaat laskiaispullat on tietysti ne itse tehdyt, nyt kuitenkin tuntuu, että niin monta pullaa maistelleena, omat saa tällä kertaa odotella ensi vuoteen.

Kommentit

Suositut tekstit