Madeiralle

Aamu yöstä on lähtö Portugalin Madeiralle. Pitkään olimme lähdössä jälleen kerran Pohjois-Italiaan ja hetken aikaa Los Angelesiin, mutta sitten kohteeksi valikoitui Madeira. Se olisi meille uusi kohde ja taas vähän erilainen varsinkin maisemaltaan. Emme ole mitään rantalomailijoita, vaan odotuksissa on juuri niitä uskomattomia maisemia, monimuotoista luontoa, vaellusretkiä vuorilla pilvien päällä (onneksi korkeanpaikankammoani on siedätyshoidettu viimeaikoina niin paljon, ettei se juurikaan vaivaa), kauniita kaupunkeja ja kyliä, pulahduksia kirkkaaseen veteen, viiniä ja merellistä ruokaa. Madeira on vain 57 km pitkä ja 22 km leveä saari itsehallinnolla Pohjois-Afrikan rannikon läheisyydessä. Koostaan huolimatta nähtävää on paljon juuri sen erityisen luonnon ja rajustikin vaihtelevan ilmaston ansiosta. Ja vaikka saarella on turismia todella runsaasti, tämä ei kuitenkaan ole ainakaan omassa mielessäni verrattavissa Kanariansaariin, jotka eivät juuri meitä matkailijoina houkuta ollenkaan... Suomi-baareja ei siis toivottavasti ole näköpiirissä!

Pulssiani nostaa tällä hetkellä hieman se, että Madeiran lentokenttä kuuluu maailman vaarallisimpiin laskeutumispaikkoihin. Sen kiitorata on liian lyhyt ja sijainti vuorten ja meren välissä aiheuttaa rajua turbulenssia. Että miten mukavaa, lentokammoni ei ole muutenkaan kadonnut yhtään minnekkään! Kentältä meille on vuokrattu auto, jolla huristelemme tukikohteeseemme banaaniviljelmistään tunnettuun Calhetan rantakylään. Auto tai muu kulkupeli tuo aina vapautta matkailuun ja mahdollistaa joka kolkan tutkimisen. Rauhaa rakastavina emme halunneet majoittua pääkaupungissa Funchalissa, vaikka siellä aiommekin varmasti kierrellä. Lisäksi pientä luksusta tähän matkaan tuo se, että majoitumme tällä kertaa vähän yllättäenkin viiden tähden hotellissa. Tosin näillä asioilla on oikeastaan aika vähän merkitystä, sillä emme aio hotellissa tai kyseisessä kylässä valtavasti aikaa viettää, hyvä ja rauhallinen majapaikka on silti tärkeä.

Odotukset on siis melko korkealla, toivottavasti ne täyttyvät. Ilmat näyttävät tällä hetkellä hyviltä, suorastaan helteisiltä, mutta vuoristossa täytyy toki varautua kylmempään ilmamassaan, tuuleen ja sateisiinkin. Kaikenlaista vaatetta ja varustetta on siis taas pakattu mukaan. Iiiik, kohta reissuun!

Matkalla

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit