Dinner in the sky

Muutamia kertoja viime vuosina on tullut törmättyä yläilmoissa roikkuvaan ravintolaan ja mietittyä: "Hui kauheeta!!! .... Miten ihmeessä tonne pääsee!?" Pohtiessani maaliskuussa synttärilahjaa miehelle sitten bongasin sattumalta Elämyslahjat.fi sivulla tutun näyn ja päätin, että nyt se tehdään. Valittavana oli aamiaisbrunssia, päivällistä, cocktailia ja shampanjaa taivaalla eri aikoina. Meille riittäisi hyvin juomat korkeuksissa, joten lopulta päädyinkin Champagne in the Sky-elämykseen. Koko setin hinta oli 110e/2 hlö. Vähän arvokkaammat drinksut siis tiedossa (vaikka ei se nyt toisaalta ihan hirveästi eroa New Yorkin Broadway-teattereiden skumppahinnoista :D) ja varmasti luvassa olisi myös aika hieno kokemus.




Vielä viikko sitten sääennuste näytti sadetta perjantaille, mutta miten kävikään... saatiin ehkä koko kesän paras päivä Helsingissä! Lämpöä oli 25 astetta ja aurinko helotti. Rautatientorilla toimi odotustilana VIP Lounge-teltta ilmaisella kahvituksella. Olin lievästi korkeanpaikankammoisena lukenut paljon ravintolan turvallisuudesta, mutta kun sen taas näki roikkuvan "naruista" korkealla nosturin nokassa, piti vetää muutama kerta syvään henkeä. Loungesta meidät sitten kutsuttiin varausjärjestyksessä pöydän ääreen ja kiinnitettiin turvavöillä penkkeihin. Saatiin kulmapaikka, mikä oli aika hyvä paikka näköalojen kannalta, vaikka kumppaniin oli hitunen enemmän etäisyyttä. Vähitellen pöytä kohosi 50 metrin korkeuteen Helsingin kattojen ylle. Kyyti oli tasainen ja pelko unohtui innostuksen edessä... paitsi aina alaspäin katsoessa kieltämättä hieman kouraisi mahassa. Henkilökunta puhui pääasiassa englantia, mutta muutamat myös suomea, tunnelma oli rento ja palvelu erittäin hyvää, läpyskä lensi. Meille tarjoiltiin lasilliset Suomi 100-shampanjaa sekä pieneksi naposteltavaksi juustoa (tähän olisi tietysti voinut keksiä jotain vähän mielikuvituksellisempaa). Tuoleilla pystyi pyörimään sekä nojaamaan taaksepäin, maisemat oli hulppeat, letkeä musiikki soi, lämmin kesätuuli puhalsi virkistävästi ja vaikka olo oli turvallinen, pientä jännitysmomenttia loi tyhjän päällä roikkuvat jalat tuolilla kääntyillessä sekä tuulen mukana ympyrää pyörivä ravintola. Pyrähdyksemme yläilmoissa kesti 20 minuuttia, se oli itseasiassa juuri sopiva aika että shampanjat ehti rauhassa hörppimään ja maisemista nauttimaan eikä ahdistus tuoliin sitomisesta (tai vessahätä) ehtinyt iskemään. Fiilis oli aivan mahtava ja kokemus hymyilytti pitkän aikaa, tätä voi ehdottomasti harkita uudelleenkin!

Tässä vielä turvallisesti maan pinnalla henkilökunta kaataa kuohuvat valmiiksi

Ja sitten mentiin



Tämä ensimmäinen päivä toisesta kesälomastani sujui muutenkin täydellisesti, päivä avattiin Lintsillä jossa uskallettiin perinteisesti tasan kahteen laitteeseen: Vuoristorataan sekä Linnunrata Extraan (jälkimmäisestä olikin tullut viime kerran jälkeen ihan interaktiivinen, mikä oli aika hienoa vaikka rata oli ärsyttävästi paljon lyhyempi kuin ennen). Mihinkään kieputtimiin tai pääalaspäin roikottaviin laitteisiin ei enää tässä iässä kykene menemään oksentamatta. Sen sijaan huvipuiston ilmapiiriä on aina yhtä mukavaa imeä itseensä ja nauttia kesäpäivän lämmöstä naurun ja kiljahdusten kaikuessa.

Linnanmäelle
Naurukujalla
Päivän käynnistäjänä Marianne latte.

Tästä jatkoimme Rautatientorin laitamille ravintola Mayan terassille ihanalle valkoviinisangrialle kyytiämme yläilmoihin odotellessa. Dinner in the sky-kokemuksen jälkeen käveltiin auringossa kylpevään satamaan istuskelemaan sekä hankittiin kotiin hieman herkkuja Kauppahallista ja Stockalta ennenkuin rantauduimme suositusten perusteella ravintola The Cockiin. Täällä oli hauskan rento kansainvälinen tunnelma (suomea ei juuri puhuttu), hienot tilat ja vegeruokaa suosiva herkullinen menu. Jos tarjoilua ei olisi ollut niin vaikea saada, olisin antanut tälle ainakin melkein täyden kympin. Paras lopetus stadipäivälle oli huristella vielä hämärän laskeutuessa mökille ja rentoutua siellä nuotion ääressä viinipullon kera pitkälle yöhön.

Valkoviinisangria Mayan terassilla
Tosi hyvä Cock Bowl eli sushikulho The Cockissa.

Kommentit

Suositut tekstit