Pako linnasta

Onnea on ystävä, joka on aina perillä kiinnostavimmista tapahtumista. Tämän ansiosta ollaan koettu kaikenlaista hauskaa ja erikoista kuten mm. murhaava illallinen, aistikauhuteatteria, ties minkälaisia brunsseja, leffafestareita... niin ja käyty pakohuoneissa jo ennen kuin ne olivat muotia. Nyt kuluneena lauantaina pakenimme linnasta, eikä mistään leikkilinnasta vaan ihka oikeasta Hämeen linnasta.

Hämeen linnaan seikkailemaan.

Hämeen linna oli järjestänyt Amazing race-tyylisen seikkailun, jossa tavoitteena oli paeta mestaajia Aake Yrjänänpoika Tottin laatimilla ohjeilla. Tott oli muuten oikea Hämeen linnan vouti 1500-luvulla, jonka tanskalaiset todella mestasivat linnassa. Tapahtuman osallistujamäärää ei ollut mitenkään rajoitettu, mutta sen suosio yllätti niin itsemme kuin varsinkin Hämeen linnan henkilökunnan. Jouduimme jonottamaan lipunmyyntiin tunnin ajan ja jono takanamme oli vielä kiusallisen pitkä, vaikka ilmottautumisaikakin loppui itseasiassa juuri sillä hetkellä kun me saimme lippumme. En tiedä jouduttiinko osaa käännyttämään takaisin vai venytettiinkö aukioloaikoja. Edellinen tapahtuma linnassa oli kuulemma ollut Peitsi tanassa-sinkkuilta, jonne oli kuitenkin saapunut lähinnä vain henkilökuntaa ja ainoastaan muutamia vieraita (hmmm, I wonder why...), joten tällaista suosiota ei oltu osattu odottaa. Seuraava kerta tulee aivan varmasti ja eiköhän silloin ole väenryntäykseen varauduttu paremmin.

Joukkueita lähti matkaan yhteensä 123 kappaletta päivän aikana, meidän neljän hengen tiimi oli nimeltään Lahen erikoiset. Pakosuunnitelma sisälsi erilaisten tehtävien suorittamista valtavalla linna-alueella. Näitä tehtäviä ratkaisemalla selvitettiin ensin vähitellen numerosarja,  joka aukaisi mystisen arkun. Sieltä puolestaan löytyi avain ja ohjeet aarrekätkölle johtavan karttareitin palojen etsintään. Aarteen äyreillä sitten lahjottiin portinvartija, joka päästi viimein pakenijat vapauteen. Aikaa pakoon oli kaksi tuntia.

Tämä herra portinvartija avasi tien vapauteen pienen lahjomisen jälkeen.

Tehtävät oli vaikeustasoltaan vaihtelevia. Ne sisälsivät arvoituksia, pohdintaa, laskentaa, etsimistä ja vaikkapa keskiaikaista huojuvan tornin rakentamista piian kanssa. Samalla koluttiin linnaa läpikotaisin aina korkeimpiin torneihin, pienimpiin kammareihin, kappeleihin, tyrmiin ja keittiöihin asti. Melkeinpä kulttuurikokemus siis samalla.

Keskiaikaista huojuvaa tornia.
Pitkin poikin linnaa.

Saavuimme ensimmäiseksi vankityrmään ratkomaan vanhan vangin arvoitusta, joka meinasi heti alkuun lannistaa toivon pakoon pääsystä.. mutta sitten viimein välähti! Sen jälkeen pääsimmekin niin hyvään vauhtiin tehtävien ratkomisessa, että suoritimme koko paon tunnissa ja 21 minuutissa sijoittuen pakosijalle 16. Aika hyvin siis, eikä edes pidetty mitään kiirettä. Yllättävän monikin tiimi joutui jopa luovuttamaan aikarajan ylityttyä eli ei se kuitenkaan mikään ihan läpihuutojuttu ollut.

Lahen erikoiset pakenivat!
Kunniakirja ansaittu! Huomatkaa kohta "Olette todistaneet omaavanne suurta älykkyyttä ja nokkeluutta..."

Tämä oli aivan loistoveto Hämeen linnalta, toivottavasti muuallakin otetaan koppia ideasta ja saadaan lisää tämän kaltaisia tapahtumia. Kiitos!

Nälkäiset ja ylpeät pakolaiset palkitsivat itsensä Hämeenlinnan ravintolamaailman antimilla Popinossa.


Kommentit

  1. Kuulostaa mielenkiintoiselta, hienosti suoritettu👍 Naurattaa kyllä tuo Peitsi tanassa -ilta, kummaa ettei saavuttanut suosiota😂

    VastaaPoista
  2. Saa nähdä mitä seuraavaksi keksitään! ❤

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit