Kevätfiilistelyt


Kevät tuli, lumi suli, puro sanoi pulipuli. (Vai sanoiko se sittenkin BÄTMÄÄN, sellaisenkin version nimittäin kuulin). Oli miten oli niin aurinko on täällä ja kesä tekee tuloaan hitaasti mutta varmasti. Lisääntynyt valo ja ne ensimmäiset lämmittävät säteet tekee aina yhtä hyvää kaamoksesta heräilevälle mielelle. Tuntuu, että elämä alkaa uudelleen aina keväisin. Niinhän se toki tekeekin luonnossa, mutta siltä se tuntuu pään sisäisestikin.

Ja miten piristävää on tehdä niitä kevään ensimmäisiä hankintoja! Nykyään ne suuntautuu usein jotenkin kummasti sinne sporttipuolelle... ei sitä olisi osannut joitain vuosia sitten kuvitellakkaan minkälaista iloa voi saada uusista pastellinvärisistä lenkkareista! Tai lenkkitrikoista ja tuulitakista. Taas on se aika vuodesta kun lenkkeily on oikeasti kivaa ja askel niin ihanan kevyttä raskaiden talvisaappaiden jälkeen. Tällä kertaa tähän riemuun vaikuttaa myös se, että seuraavaan matkaan ei ole enää montakaan viikkoa, kohta voi itseasiassa jo laskea päiviä ja tunteja. Tälle matkalle tulee keväiset ulkoiluvarusteet tarpeeseen, sillä aikomuksena on vaeltaa henkeäsalpaavissa maisemissa Itävällan ja Baijerin maastossa... yhtälailla kuin myös kiertää kuvankauniissa kaupungeissa ja jylhissä linnoissa Alppien juurella. Aivan sama sataako vai paistaako, tulen nauttimaan täysillä. Kun ei vaan malttaisi enää odottaa H E T K E Ä K Ä Ä N.

Keväisiä pastellisävyjä lenkkipoluille.. ja oatmeal-sävyisillä Airmaxeilla askel lentää ❤

Kotikin sai kokea kasvojen kohotuksen kevään kunniaksi. Päädyin vaihtamaan hempeän vaaleanpunaisen ja harmaan sävyt raikkaisiin veden -ja hiekan sävyihin beach house-hengessä. Vielä kun tuo järvi tuosta sulaisi niin ikkunamaisemakin vastaisi paremmin visioitani. Eihän tämä kovin käytännöllinen inspis ollut, koska talvikauteen ei oikein hiekkarannat sovi ja syksyllä täytyy taas laittaa sisustus ihan uuteen malliin. Seuraavien kuukausien ajan aion kuitenkin kuvitella itseni vaikkapa Southhamptonin rannoille simpukoita keräilemään ja meren pauhua kuuntelemaan.

Happy lightsit tuo tunnelmaa talven pimeällä sekä väriä valoisana aikana. Ne ovat helppoa sisustamista: kun valot on kerran hankkinut, voi yksittäisiä palloja vaihdella mielensä mukaan eri värisiksi ja saada näin muutamalla eurolla uutta näköä. Itseltäni löytyy useammat valosarjat, niillä on välillä luotu esimerkiksi värikästä karnevaalitunnelmaa parvekkeelle ja toisaalta pehmeyttä olohuoneen sisustukseen. Kun suurin osa palloista on neutraaleissa vaalean, beigen ja harmaan sävyissä voi muutamalla kauden sävyihin sopivalla väripallolla saada heti ison eron aikaiseksi. Lisäksi vaihdoin kynttilöiden sävyt veden väreihin sekä koristelin kynttilämaljat rantahiekalla ja simpukoilla. Uudet hiekan sävyiset juuttitabletit pöydälle sekä muutama uusi teeman mukainen tyyny sohvalle neutraalien värien piristeeksi ja voila, rantakausi on täällä! Uudet verhot ja ehkäpä mattokin tekisivät kyllä terää, mutta odottakoot ne vielä.

Koirakin mätsää hiekan sävyihin. :D


Mintun ja turkoosin sävyjä kynttilöissä.

Kreikasta asti kannettu meritähti pöydän koristeeksi.
Simpukoita kulhoissa.


Hylly sai uutta ilmettä.

Pyhä kolminaisuutemme.

Happy lightseja päivällä.
Happy lightseja illalla.

Näin keväällä, kun aurinko paljastaa taas vähitellen maan ja veden jääpeitteen alta, tulpaanit koristavat maljakoita ja ilman täyttää lintujen viserrys, tuntuu jatkuvasti oudosti hymyilyttävän ilman suurempaa syytä. Parvekekalusteetkin voi jälleen vuorata tyynyillä mukavaa oleilua varten, taidan jatkaa beach-teemaa sinnekin. Vaikka ensimmäiset parvekeviinit onkin nautittu jo viikkoja sitten, niin nautiskelukausi on kutkuttavasti vasta alussa. Parin viikon sisällä pääsee myös tekemään ensimmäiset pulahdukset järveen sekä kaivamaan grillin talviteloilta. Helottavan auringon haittapuoli tosin on, että se paljastaa myös kissojen uteliaiden kuonojen ja tassujen jäljillä täyttyneet ikkunalasit sekä ilmassa leijailevat pölyhiukkaset. Pakko tarttua rättiin ja luutun varteen vähän useammin. Mutta on se silti vaan niin ihanaa! Tervetuloa aurinkoinen kevät ja toivoman mukaan myös pitkä kuuma kesä (olisi ainakin kiva, jos edes kävisit).

P.S. Jos takatalvi tulee vielä kiusaamaan, leikin etten huomaa sitä.


Teema jatkuu.
Parvekkeeen laittoa aloiteltu, paljon lisää hiekan värisiä tyynyjä vielä tulossa runsautta tuomaan
Sieltä se rantaa alkaa taas paljastua.




Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit