Tunnelmointia parvekkeella


Edellisessä postauksessa vielä epäilin, mitä todellisuudessa tulemme saamaan aikaiseksi suunnitellussa parvekkeen uudistuksessa… mutta saimmepa aikaiseksi juuri sitä mitä olimme ideoineetkin! Parvekkeemme on todella tilava, lattiasta kattoon lasitettu ja siitä näkyy järvimaisema (vaikkakin näin kesäisin se on itseasiassa huonoimmillaan vihreiden puiden peittäessä sen suurimmilta osin). Voisi siis kuitenkin kuvitella, että viihtyisimme parvekkeella paljon, mutta niin ei ole ollut. Suurimpana syynä se, että lattia on peitetty huopamatolla ja parveketta asuttaa innokkaasti myös kissamme, joten fiilis siellä on ollut karvaa ja pölyä keräävän maton vuoksi vähän tunkkainen.


Nyt vihdoin laitoimme tuulemaan ja heitimme tuon inhottavan maton hemmettiin. Päällystimme lattian erilaisten materiaalien vertailun jälkeen lopulta tummanharmailla Ikean RUNNEN-lattiaritilöillä, jotka on helppo pitää puhtaana. Laatat oli todella simppeliä ja nopeaa naksautella paikoilleen ja lopputulos miellyttää omaa silmää paljon. Myös ilma raikastui hetkessä! 

Lattian reunustimme valkoisilla koristekivillä, joiden sekaan tulemme vielä lisäämään led-valot, kunhan haluamamme malli saapuu parin viikon päästä myyntiin. Ikivanhat ja rumat tekopuut, jotka ovat koristaneet parvekettamme lähinnä siksi, että halusimme ne pois sisätiloista muttemme raaskineet heittää pois, lensivät viimein myös roskiin (tosin naapurit olivat hakeneet ne sieltä ja nyt puut koristavat vastapäisen asunnon pihaa! 😃). Tilalle tuli kesäkukkia, yritin valita lajikkeet jotka sietäisivät hyvin kuumuutta ja auringon porotusta eli tuttuja ja turvallisia petunioita sekä pelargoneja. 

Viimeinen piste i:n päälle oli kuitenkin muutaman vuoden käyttämättömänä piilossa lojunut biotakkamme, jolle ei tuntunut löytyvän oikeaa paikkaa sisätiloista. Parvekkeella se pääsee ensimmäistä kertaa täysin oikeuksiinsa huomion keskipisteenä. Olen todella tyytyväinen lopputulokseen ja illat kuluukin nyt ehdottomasti olohuonetta mieluummin parvekkeella. Illan hämärryttyä on todella tunnelmallista sytyttää takka, kynttilälyhdyt ja pallovalot, ja istuskella vilttien alla iltateellä tai viinillä. Syksyn saapuessa hankimme parvekkeelle vielä tehokkaan lämmittimen, jotta viihdymme siellä myöhäiseen syksyyn saakka.




Simppeleillä kukkaportailla asustaa myös Prahan tuliaisemme Golem-taruolento.
Kissoille on edelleen omat paikkansa ja leikkikalunsa.

Alunperinhän aloimme parantelemaan asuntoa sen takia, että ajattelimme laittaa sen kevään aikana myyntiin. Nyt kun kylpyhuoneen saumaukset on uusittu, parveke viihtyisä ja pihan mylläys hyvässä käynnissä, niin olemme ihastuneet omaan asuntoomme uudelleen sen verran, ettei tässä olekaan mikään kiire minnekään. Ei ainakaan vielä tänä vuonna.


Tässä parveke viime kesänä, ei se kai varsinaisesti huono ollut silloinkaan muttei läheskään yhtä viihtyisä.

Kommentit

Suositut tekstit