Sirkushuveja Saimaalla

Mies halusi viettää synttäriviikonloppuaan... missäpä muualla kuin mummolassaan! Pientä luksusta Imatran vierailuun saatiin kuitenkin mahtumaan viettämällä lauantaita läheisessä Holiday Club Saimaa-kylpylässä. Sirkusteemalla erottautuva tunnelmallisesti valaistu Cirque de Saimaa onnistuikin luomaan aika taivaallisen olotilan niin kropalle kuin mielelle.

Kylpylä poikkeaa hieman tavallisista tottumuksista jo unisex-pukuhuoneillaan. Naisilla ja miehillä on siis yhteinen tila, jossa käydään ensin pukukopeissa vaihtamassa uikkarit päälle ja sitten viedään tavarat säilöön rannekkeella lukittuviin kaappeihin. Tämän jälkeen kyllä käydään vielä ”normaalisti” peseytymässä erillisissä suihkutiloissa ennen allasosastolle pääsyä. Samalla kylpylälipulla pääsee myös kattoterassille, jossa näin talviaikaan lämmittää palju ja hirsisauna. Kannattaa myös ihan ehdottomasti maksaa 7 euron lisämaksu saunamaailmaan pääsystä, sillä se oli kylpylöinnin parasta antia tarjoten sitä omaa ”aikuisten” aikaa rentoutumiseen.

Kylpylän puolella oli paljon talvilomaansa viettäviä perheitä, tungosta ei kuitenkaan onneksi ollut. Tilat sijaitsevat maan alla ja pimeää valaisee eri väreissä loistavat tunnelmavalot, mitkä tekevät tästä vähän erilaisen kylpyläkokemuksen. Pääallas on kahdeksikon muotoinen virtaava joki, jonka varrella sijaitsee erilaisia hierontapisteitä sekä vesipelialtaita. Koko komeuden kruunaa keskipiazza, joka muuttuu säännöllisin väliajoin riemukkaaksi vesidiskoksi. Hetkeksi musiikki alkaa pauhaamaan, valot välkkyvät vielä tavallista enemmän  ja piazzan "tanssivat" suihkulähteet nousevat korkeuksiin. Ei menty mukaan bailujen ytimeen, mutta hauska sitä menoa oli aina katsella, varsinkin lapset innostuivat pomppimaan suihkulähteiden keskellä villisti. Lisäksi kylpylästä löytyi tietysti poreallas sekä liukumäkiä, jotka saivat omankin leikkimielen nousemaan. Kolmen radan Racer Slidessa lasketaan kilpaa toisia vastaan: liukumäki näyttää vihreää valoa kun matkaan saa lähteä ja mittaa myös laskuajat. Btw, voitin!



Diskomeiningeissä

Allasbaarista saa ostettua juomaa ja snacksia jättämällä tullessa pankkikorttinsa respaan, jolloin piikki aukeaa. Juomat kannattaa kuitenkin mennä nauttimaan mieluummin sinne saunamaailmaan, josta löytyi se kaivattu rauha ja seesteinen tunnelma. Yläkerran kauniissa tiloissa oli neljä erilaista unisex-saunaa: mastersauna, suolasauna, mökkisauna ja höyrysauna sekä erikoissuihkuja. Lisäksi siellä sai loikoilla takkatulen äärellä löhötuoleissa tai katsella baarin ikkunoista alakerran menoa, virkistäytymään pääsi altaaseen, jossa oli astetta viileämpää vettä. Täällä saatiin nautiskella kuohuvaa ja viiniä suureksi osaksi ihan kahdestaankin ja todella rentoutua. Näistä tunnelmista oli mukava lopulta jatkaa takaisin mummin patojen ääreen.

Saunamaailman rauhoittavissa tunnelmissa
Saunamaailmassa loikoilua viinin kera

Miehenihän on mennyt syntymään naistenpäivänä, joten meillä juhlitaan 8.3. naisten sijaan enemmänkin vain miestä. Reiluuden nimissä sain kuitenkin mieheltä superkauniita kukkia. Varsinaista synttäripäivää torstaina muistettiin ihan vain hakemalla ihanasta Espresso Housesta syntisen hyviä kakkuja (ja palanpainikkeeksi tietysti proseccoa) sekä suolaiseksi iltapalaksi Ranskalaisen kyläkaupan mehevää kasvispiirakkaa. Lahjaksi hankin hänelle kahden hengen lahjakortin Teerenpelin viskitastingiin ja tutustumaan samalla viskin valmistusprosessiin ”pellosta pulloon”-teemalla. Ajatuksena on kuitenkin juhlistaa tätä  vielä vähän ensi viikonloppuna Helsingissä, (teko)syitä pieneen hemmotteluunhan ei voi olla liikaa!

Ihania kukkia naistenpäivän kunniaksi
Espresso Housesta kotiin viemisiä: Marengilla päällystettyä Key Lime-kakkua, tuhdin suklaista hasselpähkinä mutakakkua sekä porkkanakakkumuffinssia. Nam!
Pieni muistaminen vuosien kunniaksi

Kommentit

Suositut tekstit