Pieniä suuria muutoksia

Mitä ihmettä? Nyt on maanantai enkä ole töissä, lomankin piti alkaa vasta elokuussa. Tässä on itsekin vielä vähän pyörällä päästään, vaikka nyt jo alkaa tilanteeseen pikkuhiljaa tottua. Viime perjantaina siis irtisanouduin työpaikastani, jossa olin ehtinyt viettää 8,5 vuotta elämästäni. Kuukauden päästä sitten aloittelen uudella työnantajalla. Muutos ei kai tavallaan ole kovin suuri, koska työnkuvani on sama kuin ennenkin eikä fyysinen paikkakaan siirtynyt kuin torin toiselle laidalle. Silti kaikki kuitenkin muuttuu.

Viimeiset pari viikkoa on kulunut kuin usvassa, keskittymiskykyni on ollut kadoksissa ja jatkuva päänsärky tykyttänyt ohimoilla pähkäillessäni jäänkö vai lähdenkö, teenkö varmasti oikean päätöksen? Vaihdanko perunan perunaan vai löytyykö ne selvät plussat? Tilaisuus työpaikan vaihtoon tarjoutui periaatteessa todella yllättäen, en ollut odottanut tätä yhteydenottoa ainakaan ennen ensi syksyä, jos silloinkaan. Ja sitten asiat alkoivatkin edetä hyvin nopeasti. Lopulta kuitenkin tiesin oikeastaan jo alusta asti seuraavani sydäntäni tarttumalla tähän tilaisuuteen ja se plussalistakin alkoi näyttää vahvalta. Vaikka tuo päätös tuntui toisaalta valtavan hyvältä, niin jännitystä se ei kuitenkaan helpottanut yhtään.. viimeisinä öinä nukkuminenkin oli mahdotonta, kun mietti sitä vääjäämättömästi lähestyvää hetkeä, jolloin joudun sulkemaan oven johonkin niin tuttuun paikkaan viimeistä kertaa. Juuri se vanhasta luopuminen oikeastaan pelotti eniten, ei niinkään sen jälkeinen hyppy tuntemattomaan. Nyt kun se hetki viimein koitti, oli jännityksen laukeaminen iso helpotus, vaikka muutaman kyyneleen kieltämättä vieräytin ne ovet suljettuani. Odotan kuitenkin jo innolla uusia tuulia ja työkavereihinkin tiedän törmäileväni vielä monesti eli ei nämä sentään mitkään hyvästit olleet.

Eräs ihana ehti jo töissä läksiäislahjankin järjestää.

Nyt siis alkoi odottamatta kesäloma jo paljon suunniteltua aikaisemmin, onneksi pari viikkoa saan vielä loppukesästä tai syksystä vapaata pidellä, jolloin olisi tarkoitus toteuttaa matkasuunnitelmia. Heti kyyneleet pyyhittyäni suunnattiin satamaan kilistelemään kuohuvaa ja iloista juhlintaa tuli jatkettua pitkin iltaa, tosin ihan vain rauhallisesti kotiparvekkeella lisää kuohuvaa korkkaillen.

Satamaan kuohuvalle ja jatkojamit parvekkeella.
Etkot edellisenä päivänä Seurahuoneella.

Ensimmäiseen aurinkoiseen lomapäivään heräsin vain ihan pienessä kankkusessa ja luvassa olikin kaikkea kivaa kesäistä puuhaa. Ensimmäisenä suunnattiin Vanhan Vääksyn kesänavajaisiin, kaunis kotikylämme herää henkiin aina kesäisin ja oli mukavaa nähdä näinkin paljon vilskettä. Paljon pihakirppiksiä ja rompetoreja, ruokakojuja ja avoimia ovia. Kiertelyn ohessa istuskeltiin Kanavan Panimon terassilla juomilla ja Ranskalaisen kyläkaupan pihalla ihanalla kasvispiirakalla. Mukaan lähti Leibomo Limbun valmistamaa tuoretta ranskalaista leipää, joka onkin tässä pitkin viikonloppua maistunut chilisen valkohomejuuston ja tuoreen basilikan kumppanina. Kotimatkalla koiralle iski nakin himo ja se suuntasi hyvin päättäväisesti paikalliseen snägäriin sisälle jonottamaan tiskin eteen. Täytyihän sille sitten grillinakit tilata ja voi sitä ylpeyden määrää, mikä koirasta sen jälkeen kuvastui: "Mä tiesin, että täältä saa nakkia!". 😃



Ranskalainen kyläkauppa
Ranskalainen kyläkauppa on todella suloinen myymälä ja sen herkulliset piirakat maistuu aina. Näitä ranskalaisia limuja tullaan kuulemma hakemaan pitkienkin matkojen takaa ja menekki on kovaa.


Nakit tilauksesta
Ja kyllä maistui!

Hiostavaa päivää jatkettiin uintipulahduksella Vesijärveen "kotirannassa". Kunta ei ole vielä kiinnittänyt uimalaituria paikoilleen, joten jouduttiin tasapainottelemaan liukkailla kivillä, mutta olipa virkistävää! Vesi on vieläkin aika viileää, mutta näillä ilmoilla se lämpenee nopeasti ja sitten pääsee polskuttelemaan pidemmällekin. Todellista onnea itselleni on, että lähes takapihalta löytyy viihtyisä uimapaikka. Tavoitteena onkin suorittaa pulahdus päivittäin, niin kauan kuin vaan kesää riittää.



Iltaa vietettiinkin sitten ystävien luona lautapelejä pelaillen ja mojitoja naukkaillen. Tarjolla oli myös niin hyvää pavlovaa ja fetapiirakkaa, että vesi valuu vieläkin kieleltä niitä muistellessa. Aika kiva loman aloituspäivä ja vaikka miten monta päivää vielä edessä! Ennen sitä hyppyä uuteen.




Kommentit

Suositut tekstit