Helteinen Tallinna


Syntymäpäivääni ei todellakaan ollut tarkoitus juhlistaa mitenkään erityisemmin, mutta koko viikko tuntui olevan yhtä juhlaa. Maanantaina käytiin ystävän kanssa perinteisellä mansikkamargaritalla Santa Fe’n terassilla, torstaina puolestaan vanhempieni kanssa Heinolan Harjupaviljongissa vohveleilla ja skumpalla, perjantaina sitten mies yllätti hakemalla töistä ja viemällä viinin + pienen purtavan kera Myllysaareen piknikille.. ja vielä enemmän yllätyin kun sain häneltä lahjaksi ihan täydellisen kesämekon, näköjään mieskin voi onnistua naisten vaatekaupoilla! Helteinen viikonloppu jatkui sitten Tallinnassa, jossa kilisteltiin synttäreille vielä ehkä noin sadasti (vitsillä!). 😃

Heinolan Harjupaviljongissa
Perinteiset mansikkamargaritat Santussa

Piknik Myllysaressa

Mutta eli siis Tallinnaan! Aamu oli tarkoitus avata laivan loungessa, mutta ilman ennakkovarausta sinne ei enää mahtunutkaan. Eipä hätää, mahduttiin sentään edes buffet-aamiaiselle kuohuvan kera. Ja loppumatka kului laivan kannella juomilla: ihan huippua kun kerrankin sattui niin lämpimät ilmat, että SunDeckillä ihan todella pystyi paistattelemaan päivää.

Väittäisin, että Tallinnaa lähialueineen on tullut nähtyä vuosien varrella aika paljon erilaisista näkökulmista. Tältä(kin) viikonlopulta haimme kuitenkin nyt pelkästään rentoutumista ja luksusta (mikäs sen parempaa!) ja varasimmekin siis huoneen Swissôtelista. Kyseessä on todella upea viiden tähden hotelli, joka on myös Tallinnan korkein rakennus ja tarjoaa aikaa lumoavat näköalat joka suuntaan. Emme kuitenkaan vielä heti puolen päivän aikaan päässeet huoneeseemme vaan jätimme matkatavaramme hotelliin ja jatkoimme viereisen Radisson Blu Sky-hotellin Lounge 24 kattoterassille. Tämä on yksi vakio terasseistamme Tallinnassa maisemien takia ja täällä vierähti leppoisasti aika Aperol Spritzien parissa.

Lounge 24.. ja mies tosiaan osasi ostaa mulle tämän ihan "oman tyyliseni" mekon.
Lounge 24

Ennen sisäänkirjautumista hotelliin kiertelimme vielä hetken kauppoja (vinkvink! jos on tarvetta kauniille ja kohtuuhintaisille juhla –tai kesämekoille niin ystäväni suosituksesta kannattaa käväistä Dresshousessa, Estonia Puiestee 1). Hotellihuoneemme oli 20. kerroksessa eikä todella tuottanut pettymystä näköaloineen. Heti ensimmäiseksi vedimme kylpytakit päälle ja suuntasimme kylpyläosastolle... ja mikä parasta saimme pulikoida siellä ihan kahdestaan. Osastolla oli tyylikkään altaan lisäksi maisemasauna ja höyryhuone. Täydellinen virkistys aikaisen herätyksen ja kuumassa auringossa paistattelun jälkeen.

Kuva ei tee ollenkaan oikeutta huoneelle ja maisemille
Tyylikäs kylpyosasto

Seuraavaksi oli aika lähteä taas ehdottomaan suosikkiravintolaamme eli Vegan Restoran V:hen vanhaan kaupunkiin. Nimensä mukaisesti kaikki täällä on vegaania, mutta makumaailmojen puolesta suosittelen tätä ihan jokaiselle lihansyöjällekin. Ruokalista vaihtuu pari kertaa vuodessa ja tarjolla on aina myös n. viikon välein vaihtuva ”kokin erikoinen”. Ravintola on pieni ja äärettömän suosittu, eli varaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin. V:n naapurissa sijaitsee myös toinen lempiravintolamme Rataskaevu 16, jota suosittelen yhtälailla kaikille ja varaus kannattaa tännekin tehdä ajoissa.

Jäimme V:n terassille istuskelemaan ja tilasimme pullon luomu roseviiniä, alkupalaksi snackplatterin täynnä ihania makuja sekä pääruaksi mausteisia seitantacoja ja pähkinäistä sienirisottoa ”kampasimpukoilla”, jälkkäriksi maistui kakkuvalikoiman herkut sekä pavlova raikkaalla avokadovaahdolla. Ai että, olipa taas yhtä ruokaorgasmia koko ateria. Ravintola on myös naurettavan halpa, joten täällä voi todella herkutella mahansa täyteen.





Alkuiltaa jatkoimme suuntaamalla ravintolasta kaupan kautta Toompean kukkulalle. Ei kuitenkaan Kohtuotsan näköalatasanteelle, mistä avautuu ne tutut upeat maisemat vanhaan kaupunkiin, mutta on myös aina tupaten täynnä turisteja, vaan toiseen suuntaan avautuvan tasanteen muurinpätkälle. Ja täällä ei sitten ollutkaan meidän lisäksemme ketään vaikka upeaa maisemaa riitti yhtälailla. Korkkasimme pussiviinit/skumpat ja istuskelimme muurilla useamman tunnin jutellen ja ilta-auringosta nautiskellen. Tällaisina iltoina on helppo rakastua kumppaniinsa aina uudelleen.

Lopuksi mentiin käväisemään sitten vielä myös tuolla Kohtuotsan näköalapaikalla (järkytyksekseni ihana vaaleanpunainen "times we had"-seinä oli jostain syystä tuhottu) ja jäätiin viereisen baarin terassille. Huomasimme kaikkien juovan siellä sinistä viiniä, joten sitä oli tietenkin ihan pakko tilata itsekin. Viinimessuilla on kyllä aikanaan tullut tätäkin erikoisuutta maistettua ja aika kamalan makuistahan se on, mutta niin hauskan näköistä.. ja tällä kertaa valikoimasta löytyi myös kuivempaa vaihtoehtoa, mikä olikin huomattavasti juotavampaa kuin aikaisempi kokemukseni.

Pussiviinillä Toompealla


Lokin kanssa Kohtuotsan näköalatasanteella
Sinistä viiniä Kohtuotsalla



Myöhäisilta jatkui sitten vielä Manna La Roosassa hulppeiden drinkkien parissa. Tämä on myös yksi vakiopaikoistamme, jonka herkulliset drinkit ja psykedeelinen sisustus ovat todella ihan must-juttuja Tallinnassa pyörähtäessä.

Hotellilla laitettiin room service testaukseen ja tilattiin yöruuaksi huoneeseen burgeria ja jättikatkarapusalaattia. Hyvin maistui ja öisen Tallinnan sykettä valoineen oli melkein hypnoottista ihastella korkeuksista huoneemme isosta ikkunasta.


Raparperia ja passionhedelmää drinkeissä Manna La Roosassa

Manna La Roosan sisustus on lievästi erikoinen
Kuten terassikin
Öistä ikkunamaisemaa

Swissôtelin aamiaista kehutaan Tallinnan parhaaksi ja todella hyvä se olikin, väittäisin kuitenkin saaneeni parempiakin (vaikka en ehkä Tallinnassa). Laivamatka takaisin Helsinkiin sujui jälleen mukavasti Sun Deckillä paistatellen, väsymys tosin alkoi jo painaa aika pahastikin (edellisistä kunnon yöunista taitaa olla jo viikkokausia aikaa). Helsingin päädyssä pyörähdettiin vielä ystävän luona visiitillä katsastamassa hänen uusi kotinsa. Ihana viikonloppu jälleen takana, näiden takia sitä arkeakin on taas helpompi jaksaa eikä lomaankaan ole enää montaa viikkoa.

Suositukseni nautiskeluun Tallinnan visiitillä

Ravintolat:
1.       Vegan Restoran V
2.       Rataskaevu 16
3.       F-Hoone

Drinkkibaarit / pubit:
1.       Radisson Blu Sky, Lounge 24
2.       Manna La Roosa
3.       Hell’s Hunt

Hotellit:
1.       Savoy Boutique Hotel
2.       Swissôtel
3.       Tallink Spa and Conference Hotel (ehkä hieman junttila, mutta hyvä aikuisten kylpylöintiin)


Onneksi The Times we had-seinä elää yhä ainakin instagramissani. ;) Parin vuoden takaista arkistokuvaa.

Kohtuotsalla pari kesää sitten.








Kommentit

Suositut tekstit