Pumpkin pie

Perinteisesti meillä muistetaan Halloweenia kolmen ruokalajin kurpitsapainotteisella illallisella, aiheeseen sopivalla koristelulla ja kauhuleffamaratonilla. Näinpä tänäkin vuonna, vaikka maraton jäikin vain kahteen leffaan. Ne olivat onneksi melko onnistuneita valintoja Netflixin syövereistä: kauhukomedia Babysitter, joka oli oikeasti hauska ja etelä-amerikkalainen We are not alone, joka kehittyi häkellyttävän nopeasti tavallisesta kummitustalosta hurjiin manaajasfääreihin.

Pienet koristelut virittää oikeaan tunnelmaan

Jokaisen Halloweenin kruunaa ehdottomasti Pumpkin Pie ja kurpitsapiirakkahan maistuu piparkakulta, joten se sopii loistavasti muutenkin joulunaikaan. Jos et ole vielä maistanut, niin ala ihmeessä leipomishommiin heti sopivan tilaisuuden tullessa. Piirakka on todella helppo tehdä, varsinkin nyt kun useisiin kauppoihin näyttää rantautuneen amerikkalaiseen tyyliin valmis kurpitsasose ja säästyinkin siis tänä vuonna kurpitsan pilkkomisen ja keittämisen vaivalta.

Pumpkin pie

Pohja:
125g voita
3dl vehnäjauhoja
2 rkl sokeria
1 luomumunan keltuainen

Täyte:
1 prk kurpitsasosetta tai n. 600g kurpitsaa keitettynä ja soseutettuna
1 prk kondensoitua maitoa
2 luomumunaa
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
2 tl kanelia
1/4 tl jauhettua neilikkaa
1/2 tl jauhettua inkivääriä
1/2 tl muskottipähkinää
1 tl aitovaniljasokeria
1/2 tl suolaa

Päälle:
2 dl vispikermaa
aitovaniljasokeria

Nypi kulhossa jauhot, sokeri ja voi ryynimäiseksi. Lisää keltuainen ja muovaa käsin taikinaksi. Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa 30 min.

Sekoita toisessa kulhossa munien rakenne rikki ja lisää kurpitsasose + mausteet. Kaada sekaan vähitellen kondensoitu maito. Kaada seos piirakkavuokaan.

Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa 15 min ja laske sitten lämpö 175 asteeseen paistaen vielä 40-50 min.

Piirakka tarjoillaan kylmäksi/huoneenlämpöiseksi jäähtyneenä kermavaahdon kera. Nams!



Kommentit

Suositut tekstit