Oh crab!

Tulipa järjestettyä rapujuhlat vielä näin ravustuskauden viime metreillä. Ravut tilattiin tuoreina ja valmiiksi keitettyinä paikalliselta kalastajalta/ravustajalta. Mökille luotiin lämmintä syystunnelmaa roihuavalla takkatulella ja kynttilänvalolla. Oikeaan rapujuhlaan tarvitaan tietysti myös runsaasti rekvisiittaa: rapupöytäliina, rapulautaset, rapuveitset, rapuservetit, ehdottomasti rapukaulurit ja varsinkin rapuhatut… jajaja, mitä vielä? No (ruotsalaisia) snapsilauluja ja iso pullo tillivodkaa! Totta puhuen ruotsalaiset snapsilaulut eivät riittäneet meille, vaan Sitsilaulu-vihko oli myös kovassa käytössä koko illan (huikeita lyriikoita, suosittelen jokaiselle huonoja juttuja arvostavalle tätä vihkoa!). Ja voihan sen sitten kuvitella mihin tilanne johti, aika moneen snapsiin nyt ainakin.


  
Alkumaljat kilisteltiin päärynä-timjami kuohujuomalla, jonka jälkeen alkuruuaksi oli tarjolla tattikeittoa. Pääruualle oli varattu 10 rapua / hlö sekä savustettua lohta ja valkosipulikermaperunoita, tietysti paahtoleipää ja salaattia unohtamatta. Jälkiruuaksi maistui omenapiirakka vaniljakastikkeella ja iltapalalta löytyi sitten vielä suppilovahveropiirakkaa sekä grillimakkaraa. Melkoisen hyvä syksyinen menu siis.

Helan går, sjung hoppfalleri fallerallala!
Illanpimeässä saunottiin, uitiin ja istuskeltiin nuotiotulen äärellä. Muistikuvat ovat itseasiassa hieman sekavia, mutta kivaa oli! Ja pahemmilta henkilövahingoilta vältyttiin… eräs mattoparka tosin kärsi aikamoisen inflaation illan aikana, mutta kovan kuurauksen jälkeenhän sekin on nyt kuin melkein uusi. Kaiken huipuksi illasta jäi todellakin käteen muutakin kuin päänsärky, sillä tulipa siinä samalla sovittua myös yhteinen Wienin matka joulukuulle!




Voisin sanoa, että nyt rauhoitutaan kaiken juhlinnan jälkeen hetkeksi, mutta vielä ensi viikonlopulle taitaa olla vähintään samanlaista menoa luvassa, on nimitäin jälleen aika jo perinteeksi muodostuneen serkkujen ja siippojen paljujuhlan. ;)  


Ainoa oikea look rapujuhliin

Kommentit

  1. Hienosti tiivistetty meidän ilta, voi mattoparkaa..😂☺
    Ens vuonna uudestaan!

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa hyvältä👍 Harmi, kun mun kutsu taisi hävitä postiin 😜

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tossa Lontoon postissa on kuulemma vähän ollu ongelmia :D Ens vuonna uusiks!

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit