Joulukalenterimania


I’m back in business! On tosiaan tullut vähän huomaamattakin pidettyä melkeinpä puolen vuoden tauko tänne kirjoittelusta, mutta joulufiilistelyt saivat viimein palaamaan blogin pariin. Nythän saa jo ihan virallisesti aloittaa jouluhössötyksen?

Tänä vuonna tosin tuntui aluksi vähän vaikealta päästä oikeaan tunnelmaan kun lunta tai pakkasta ei vaan näkynyt ja pimeys meinasi imaista mukaansa. Mutta hei, tästäkin huolimatta olen tunnollisesti puuhastellut  pienten jouluaskareiden parissa jo lokakuusta asti. Nimittäin tilasin itselleni himoitsemani kosmetiikkajoulukalenterin jo hyvissä ajoin odottelemaan (etten vaan jää ilman) sekä tietenkin askartelin perinteiseen tapaani miehelle joulukalenterin. Tänä vuonna kalenterin teema on ”kalsarikännijoulukalenteri”, eli koristeltuun pahvilaatikkoon on aseteltu söpöjä paketteja, jotka nimensä mukaisesti sisältävät huolella valittuja erikoisoluita ja alusvaatteita/sukkia. Kaikki tulee siis ainakin takuuvarmasti hyötykäyttöön. Paketteja ei ole numeroitu vaan mies voi kunkin päivän kohdalla päättää fiiliksen mukaan tekeekö tänään mieli korkata olut vai avata pehmeä paketti.


Olen myös innoissani omista kalentereistani (kyllä, niitä on melkein vahingossa useampikin), koska mielestäni nämä kokoajan vahvemmin rantautuneet aikuisten joulukalenterit ovat ihan loistokeksintö… ainakin jos on tällainen kaltaiseni lapsenmielinen joulunodottaja. Viime vuonna olin vielä epäileväinen kosmetiikkakalentereiden korkeiden hintojen suhteen, mutta sen kertaisista valinnoista viisastuneena kuitenkin totesin nyt, että haluan kalenterilta laatua ja vastinetta rahalle (ja mikä fiksuinta, ymmärsin myös metsästää haluamani kalenterit alennusmyynneistä!). Tämän vuoden suosikeikseni kohosivat pienen salapoliisityön jälkeen neljä erilaista kosmetiikkakalenteria: Joik, LookFantastic, Lumene ja Body Shop Ultimate-kalenterit. Älkääkä järkyttykö, en tietenkään hankkinut niitä kaikkia! 

Päädyin lopulta Look Fantasticin-joulukalenteriin, jota on monina vuosina ylistetty siksi parhaaksi "the joulukalenteriksi". Tämä on ainakin taattua laatua. Ja kun vielä sain käsiini -20% alennuskupongin, ei jäänyt enää epäilystäkään. Kalenteri kustansi alennuksen kanssa siis 87,20e ja on arvoltaan yli 325e. Valtava ja herkullisen punainen kalenteri on odotellut houkuttelevasti olohuoneessamme jo yli kuukauden päivät, enää muutama päivä odotusta jäljellä! Sisältöä olen kurkannut sen verran netistä, että olen siihen tosi tyytyväinen. Kalenterissa on 25 luukkua, jotka sisältävät ylellisiä ihon –ja hiustenhoitotuotteita sekä meikkejä.



Mutta sitten hupsista.. Koska olen ihan hurahtanut luonnonkosmetiikkaan, niin mielessä vähän kuitenkin kaiversi edelleen tuo Joikin kalenteri. Joik on nimittäin lempimerkkejäni ihonhoidossa. Se on Viron vanhin ja arvostetuin luonnonkosmetiikkaan erikoistunut tuotesarja, täynnä kekseliäitä, ylellisiä ja ihanilla tuoksuilla varustettuja tuotteita. Yritys aloitti aikanaan soijavahakynttilöiden valmistajana, joiden suuren suosion myötä se laajensi kosmetiikkaan. Ja tuossa kalenterissa innostaakin noiden hoitotuotteiden lisäksi erityisesti myös ne kynttilät! Hinta oli kuitenkin rapsakkaan puoleinen (135e), vaikka toki arvoa tälläkin on reilusti yli 300e edestä. Olin siis jo täysin luovuttanut, kun yhtäkkiä Black Fridayssa silmiini sattui tämä puoleen hintaan! Pikainen sisällöntarkastus myös kertoi sen olevan riittävän erilainen Look Fantasticin kanssa ja keskittyvän erityisesti vartalonhoitoon. Mukana on myös monia täysin uusia tuotteita, jotka saapuvat myyntiin vasta ensi vuonna. Eipä voinut mitään, tuohon hintaan kalenteri muuttui jo niin hyväksi ostokseksi, että se oli vaan ihan pakko hankkia. Ja tässä sitä nyt ollaan, kahden kosmetiikkakalenterin onnellisena omistajana.

Vinkki viitonen: kosmetiikkakalentereiden hankinnassa voi siis kannattaa malttaa odotella viime hetkeen ja tehdä edulliset hankinnat alennusmyynneistä. Toki silloin täytyy varautua myös siihen riskiin, että juuri se haluamasi kalenteri onkin loppuunmyyty. 



Kosmetiikkakalenterit ei toki ole ainoita kiinnostavia kalentereita, vaan huippuhauskoja vaihtoehtoja olisivat olleet myös esim. viinijoulukalenteri (ei toistaiseksi toimitusta Suomeen), kynttiläjoulukalenteri (Yankee tai Party Lite), sukkajoulukalenteri (Happy Socks), teejoulukalenteri (English Tea Shop, Pucca, Nordqvist jne.) tai kirjajoulukalenteri (kirjakaupoista löytyy vuosittain Joulukalenteri-kirja, joka sisältää 24 jouluaiheista jännitystarinaa eri kirjailijoita!).Vaihtoehdot ei lopu kesken. Niin ja myönnettäköön, että löytyyhän multa jo myös Kinder-kalenteri, ettei suklaavajarit pääse yllättämään ja töihin taidan viedä sen teejoulukalenterin varmistamaan, että aamuteen laatu miellyttää. Taidan olla pahin lapsi kaikista! :D
  
 P.S. Kotona on myös seissyt jo muutaman viikon joulukuusi täydessä tällingissä. En tiedä, miten normaalia se on tähän aikaan… mutta hei, se on kuitenkin vasta se valkoinen muovikuusi! Oikea kuusi ja paremmat koristeet pääsevät näytille sitten jouluviikolla. Jee, se on ihan kohta joulukuu!

Kommentit

Suositut tekstit